comparemela.com

Latest Breaking News On - Raduha - Page 1 : comparemela.com

Ekipa24.si - Po ŠTAJERSKEM DERBIJU končno spet NASMEJANI obrazi v Ljudskem vrtu

Nova spoznanja o nekdanji zelo krivični meji za Slovenke in Slovence

Nova spoznanja o nekdanji zelo krivični meji za Slovenke in Slovence
siol.net - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from siol.net Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Vedno več je covid planincev – brez znanja in kondicije

Fotografije Urednik Planinske založbe PZS Vladimir Habjan in avtor planinsko-zgodovinskega vodnika Meja na razvodnici, prekaljeni planinski publicist Dušan Škodič (desno) (Foto: Vesna Levičnik) Planinska založba, ki v sklopu Slovenskega planinskega društva oziroma Planinske zveze Slovenije deluje že od ustanovitve, je pred začetkom poletne sezone predstavila knjižne novosti in nove planinske zemljevide. (Foto: Vesna Levičnik) V vsej svoji zgodovini je Planinska založba izdala številna dela, svojo prepoznavnost je širila predvsem z vodniki in učbeniki. V to smer je šla tudi letos in tako bo nadaljevala. Lani je na področju vodnikov zastavila nov program. »V preteklosti smo v okviru založbe izdali celo vrsto enciklopedičnih vodnikov po posameznih območjih, vendar teh gorniške založbe v Evropi praktično ne izdajajo več. Temu sledimo tudi pri nas,« je urednik Planinske založbe PZS

Ekipa24.si - Celjani VISOKO PREMAGALI Hajduk, Hrvati pišejo o SRAMOTI

Ekipa24.si - Celjani VISOKO PREMAGALI Hajduk, Hrvati pišejo o SRAMOTI
ekipa.svet24.si - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from ekipa.svet24.si Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Gorenjski glas | Ostra lepotica

Ostra lepotica Kategorija: Rekreacija / torek, 29. junij 2021 / 23:30   Ojstrica (2350 m n. m.) in Rjavčki vrh (1898 m n. m.) – Njen ostri videz je najbolje viden s Križevnika v Kamniško-Savinjskih Alpah. Ostra gora, na katero vodijo različno zahtevne poti, a nobena ni povsem enostavna. Kopinškova pot. Ojstrica je lepotica, ki s svojo ostro podobo krasi Robanov kot in Logarsko dolino. Na ošiljeni vrh, ki ima alpinistično zanimivo severno steno, vodijo štiri različno zahtevne markirane poti, nobena ni sicer povsem enostavna, vse pa odlikuje dolžina. Mi se bomo na vrh podali po Kopinškovi poti, ki se imenuje po celjskem planincu Andreju Kopinšku, pot pa datira v leto 1940. Pot se vzpenja po severovzhodnem grebenu, nato pa po polici preči severno steno in se povzpne na vrh. Slikovita, izpostavljena in privlačna.

© 2024 Vimarsana

vimarsana © 2020. All Rights Reserved.