comparemela.com

Latest Breaking News On - Očkování - Page 1 : comparemela.com

Úřadům dochází trpělivost. Los Angeles asi zakáže nenaočkovaným vstup do provozoven

Los Angeles se zřejmě stane třetím velkým městem ve Spojených státech, které zakáže vstupovat do vnitřních prostor provozoven lidem, již nejsou naočkovaní proti covidu-19. Ve středu o tom informovala agentura Reuters. Omezení se týká restaurací, barů, nákupních center nebo třeba posiloven.

Vojtěchův rezort zve lidi na další očkování: 7 otázek a odpovědí ke třetí dávce

Textovky s výzvou k očkování začalo rozesílat v pondělí ministerstvo zdravotnictví. Zpráva přijde každému, kdo má nárok na třetí dávku vakcíny proti covidu. Co dělat a kam zajít, když i vám pípne SMS, že si můžete nechat dát posilující „včeličku“ proti koronaviru? Na to vám odpoví průvodce Blesku.

Šéfka SÚKL: O očkování proti chřipce, vakcínám a covidu

Česko se připravuje na chřipkovou epidemii. Ačkoliv se u nás v loňské sezóně díky epidemiologickým opatřením nevyskytovala, letos se odborníci obávají, že udeří s větší silou. Chřipka je stále v naší populaci přítomná a nepředvídatelná. Lékaři proto radí, aby se lidé nechali očkovat proti chřipce co nejdříve. Očkování proti chřipce navíc přispívá k odlehčení náporu nemocných v době, kdy přichází další vlna covidu-19. Blesk Zprávy se zeptaly ředitelky Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) Mgr. Ireny Storové, nakolik chrání vakcína proti chřipce a jaké jsou nežádoucí účinky po očkování.

O slovo se hlásí další mutace covidu. Vědec naznačil, jak to bude s očkováním

NÁZOR - Světová zdravotnická organizace minulý týden pojmenovala novou variantu koronaviru "hodnou zájmu" řeckým písmenem mí, připomíná mikrobiolog Paul Griffin v komentáři pro server The Conversation. Expert na infekční nemoci z Univerzity v Queenslandu upozorňuje, že tato varianta, která byla prvně identifikována letos v lednu v Kolumbii, pronikla již do 39 zemí.

Teenageři bojují za očkování s rodiči – odmítači. Založili zvláštní skupinu

Nejen v Česku, ale i ve Spojených státech, Francii a Austrálii je možné vakcínu proti covidu-19 podat všem mladistvým starším 12 let. V pátek však odborníci na vakcínaci ve Velké Británii doporučili, aby jim očkování nebylo aplikováno. Pediatři však mohou i nadále zvolit odlišný přístup.

© 2024 Vimarsana

vimarsana © 2020. All Rights Reserved.