comparemela.com

Latest Breaking News On - Ministerstvo zdravotnictví České republiky - Page 1 : comparemela.com

Vojtěchův rezort zve lidi na další očkování: 7 otázek a odpovědí ke třetí dávce

Textovky s výzvou k očkování začalo rozesílat v pondělí ministerstvo zdravotnictví. Zpráva přijde každému, kdo má nárok na třetí dávku vakcíny proti covidu. Co dělat a kam zajít, když i vám pípne SMS, že si můžete nechat dát posilující „včeličku“ proti koronaviru? Na to vám odpoví průvodce Blesku.

Vojtěch trestá za zpackaná opatření, soudy jich zrušily 25. Náměstek přijde o část platu

Po auditu na ministerstvu zdravotnictví zadanému kvůli přípravě protiepidemických opatření rušených soudy budou mít odpovědní úředníci snížené platy, výpověď nikdo nedostane, uvedl server iROZHLAS.cz. Kontroloři vedle nerespektování nejvyšších soudních autorit identifikovali tři hlavní pochybení. Úředníci mají vše napravit do konce října. Koronavirová opatření vydávaná ministerstvem zdravotnictví bude nově přezkoumávat Legislativní rada vlády. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) tak nastaví nový proces ohledně schvalování.

Audit řešil covidová opatření rušená soudy. Části úředníků se po kontrole sníží platy

Koronavirová opatření, která vydává ministerstvo zdravotnictví, bude také po auditu nově přezkoumávat Legislativní rada vlády.

Imunolog: Covid mělo třikrát více Čechů, než dokládá stát. Na podzim nemusí být drama

Koronavirus v Praze: 411 případů za týden

Počet nových případů koronaviru v Praze v posledním týdnu mírně vzrostl. V uplynulých sedmi dnech přibylo v metropoli 411 potvrzených případů, v mezitýdenním srovnání o 36 více. Stouplo i takzvané incidenční číslo, tedy počet nově nakažených na 100.000 obyvatel za týden, k dnešku je 31, před týdnem bylo 28. Ve srovnání s ostatními kraji je v hlavním městě incidence nejvyšší, ve druhém Středočeském kraji je k dnešku 16. Naopak nejnižší, na hodnotě čtyři, je v Olomouckém kraji. Vyplývá to z dat na webu ministerstva zdravotnictví.

© 2024 Vimarsana

vimarsana © 2020. All Rights Reserved.