comparemela.com

Latest Breaking News On - Infekční onemocnění - Page 1 : comparemela.com

Imunolog: Covid mělo třikrát více Čechů, než dokládá stát. Na podzim nemusí být drama

USA: Neočkovaný učitel bez roušky nakazil více než půlku třídy

Nezodpovědný učitel se rozhodl jít do školy navzdory příznakům koronaviru, při výuce si dokonce několikrát sundal roušku. Nakazil více než polovinu třídy, několik rodičů žáků a jednoho kolegu. I přes to, že ho škola několikrát naváděla k očkování, vakcínu stále odmítá. Děti a nakažení dospělí skončili v povinné izolaci. Informoval o tom server CNN.

USA: Těhotná sestřička odmítala očkování, zemřela na covid

K tragédii došlo tento měsíc v americkém státě Alabama. Po nákaze covidem tu zemřela 32letá těhotná zdravotní sestra Haley Mulkey Richardsonová, zanechala po sobě manžela Jordana a malou dceru Katie. Na druhé dítě se velmi těšila, už se ho bohužel nedožila. Zdravotnice nebyla proti covidu očkovaná, bála se, že by po vakcíně dostala alergické reakce, uvěřila také hoaxům o tom, že očkování způsobuje neplodnost. Její příběh popsala pro server Alabama.com truchlící rodina a přátelé.

Nemocnice začínají plnit děti, přes 500 jich zemřelo. Doktoři v USA volají po masivním očkování

V USA pokračuje nárůst počtu dětí hospitalizovaných s koronavirem. Lékaři varují, že ve školním roce se situace ještě zhorší. Minulý týden skončilo v nemocnicích v průměru 303 dětí denně, ukazuje statistika Střediska pro prevenci a kontrolu nemocí (CDC). Jak uvedla stanice CNBC, děti stále tvoří jenom zlomek mezi lidmi hospitalizovanými s covidem-19. Podle lékařských statistik připadá na hospitalizace 1,8 procenta dětských pacientů. Dětem hrozí nákaza a vážné symptomy méně než dospělým.

V úterý přibylo na tři sta nakažených, je to nejvíce za posledních 28 dní

Laboratoře v Česku v úterý potvrdily 294 případů onemocnění covid-19. Bylo to o 34 více než před týdnem. Zároveň je to nejvyšší denní nárůst od 20. července. V nemocnicích je aktuálně s koronavirem 56 pacientů, z toho 16 v těžkém stavu. Zdravotníci v úterý podali přes 33 tisíc dávek vakcíny. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví.

© 2024 Vimarsana

vimarsana © 2020. All Rights Reserved.