2. הדרך המציקה שאיפשרה להגיע לשווי של מיליארדים
לקוח ששילם מאות דולרים על סמארטפון חדש ומפעיל אותו לראשונה מגלה כי הוא מגיע עם שלל אפליקציות שמותקנות עליו מראש - שירותי ענן, תוכן, משחקים ועוד. אלה מותקנות על ידי ספקית הסלולר, יצרנית המכשיר או מערכת ההפעלה - והן תופסות נתח אחסון, מעמיסות על המכשיר ופוגעות בחוויית המשתמש, במיוחד של המשתמשים שלא יודעים להסיר אותן. המטרה היא לסחוט עוד כסף מרוכש המכשיר, וגם לאסוף עליו מידע ונתונים אישיים לצורכי פרסום. שגיא כהן מסביר איך טאבולה ואיירון סורס - שתיים מהחברות הבולטות בהיי-טק הישראלי - משתמשות בשיטה המעיקה הזאת כדי להכניס הרבה כסף. לכתבה המלאה.
3. ההתמכרות של חברות ההיי-טק
התחרות על עובדי היי-טק היא לא חדשה, וגם שיטת "חבר מביא חבר" מוכרת לנו כבר שנים ארוכות. במצב הנוכחי של התעשייה, שבו נשים, חרדים וערבים סובלים מתת-ייצוג, זאת לא שיטה אידיאלית מכיוון שהיא משכפלת את המצב ולא עוזרת לתקן אותו. כמובן שיש בה גם הרבה יתרונות אך לצד השיטה הזאת חייבים להתבצע גם מאמצי גיוון. הבעיה היא שהרבה חברות צריכות לצמוח במספר העובדים, ומהר, והתוצאה היא שכלול של שיטת "חבר מביא חבר" - ממועמד לעבודה שמביא חבר ומקבל תלושים ועד מסיבות לינקדאין. (קורין דגני ונתנאל גאמס). לכתבה המלאה.
למקרה שפיספסתם
רשות התחרות גילתה מה זה אפקט רשת - ומזהירה מפני השליטה של ביט בשוק אפליקציות התשלומים (מיכאל רוכוורגר וג'ניה וולינסקי). לכתבה המלאה
זום רכשה את המתחרה העיקרית של נייס ב-14.7 מיליארד דולר (יורם גביזון). לכתבה המלאה
עסקת ענק של עזריאלי: רכשה חברה בתחום חוות השרתים תמורת 2.8 מיליארד שקל (מיכאל רוכוורגר). לכתבה המלאה
התמונות הממוסגרות של מיקסטיילז הכניסו לה 121 מיליון דולר ב-2020 (שגיא כהן). לכתבה המלאה
"סופטבנק ביקשה שלא יתרום לצה"ל כדי לא להרגיז את הסעודים - נוימן טען שזו אנטישמיות" (נמרוד הלפרן). לכתבה המלאה
עברו לתצוגת גלריה
בין שתי אולימפיאדות: כך איבדה יפן את ההובלה הטכנולוגית לסין ודרום קוריאה (בלומברג). לכתבה המלאה
בזוס הבטיח שיציל את העולם, אבל תיירות החלל שלו עלולה לפגוע בסביבה (ניו יורק טיימס). לכתבה המלאה
מחשש לביטחונו: מייסד המטבע הדיגיטלי השני בגודלו פרש מעולם הקריפטו (בלומברג). לכתבה המלאה
לאן זורם הכסף?
אקזיטים:
חברת LiveU נמכרת בחצי מיליארד דולר: "יש לנו עוד הרבה לאן להתרחב" (עמרי זרחוביץ' ומיכאל רוכוורגר). לכתבה המלאה
עכשיו זה רשמי: IntSights נמכרת לראפיד-7 תמורת קרוב ל-400 מיליון דולר (עמרי זרחוביץ'). לכתבה המלאה
חברת פנדולוג'יק הישראלית נמכרת ב-150 מיליון דולר (קורין דגני). לכתבה המלאה
שנתיים לאחר שהוקם: סטארט-אפ הסייבר אפוליסי נמכר לסיסדיג (עמרי זרחוביץ'). לכתבה המלאה
עברו לתצוגת גלריה
בדרך לוול סטריט:
לקראת הנפקה: ריסקיפייד הודיעה שהיא מכוונת לשווי של 3 מיליארד דולר (עמרי זרחוביץ'). לכתבה המלאה
גיוסי הון:
חברת טיילור ברנדס (Tailor Brands), שמסייעת לעסקים קטנים לבנות מיתוג באופן אוטומטי, גייסה 50 מיליון דולר (בסך הכל גייסה החברה 70 מיליון דולר). החברה הוקמה ב-2014 על ידי תום להט, נדב שץ ויהלי סער. את סבב הגיוס הובילה חברת GoDaddy והשתתפו בו גם הקרנות פיטנגו צמיחה, OurCrowd, דיסרפטיב של טל ברנוח ו-Armat Group (אמיתי זיו). לכתבה המלאה
חברת בוקאווי (Bookaway), שמפתחת מערכת המאפשרת למטיילים להזמין כרטיסי אוטובוס, רכבת ומעבורת ביעדים רבים בעולם, הודיעה על גיוס של 35 מיליון דולר (בסך הכל החברה גייסה 46 מיליון דולר). החברה הוקמה ב-2017 על ידי נועם טויסטר, דיוויד יצחקי, עומר טשכמר וג'ונתן בן סעיד (שאינו ממלא כיום תפקיד פעיל בחברה). מי שהוביל את סבב הגיוס היא קורנר ונצ'רס והשתתפו בו גם אנטרי קפיטל וקרן אלף (קורין דגני). לכתבה המלאה
אוקטופוסט (Oktopost), שמפתחת מערכת שעוזרת לאנשי שיווק לנהל קמפיינים ברשתות חברתיות, גייסה 20 מיליון דולר (עד כה גייסה 800 אלף דולר, לא כולל הגיוס הזה). החברה הוקמה ב-2013 על ידי דניאל קושנר וליעד גז. את סבב הגיוס הובילה Expedition Growth Capital.
חברת Sweetch, שמפתחת מערכת לליווי אישי של מטופלים הסובלים ממחלות כרוניות, גייסה 20 מיליון דולר (בסך הכל החברה גייסה 30 מיליון דולר). החברה הוקמה ב-2013 על ידי ד"ר יוסי בהגון, דנה חנן ודן ליכטנפלד. את סבב הגיוס הובילה אנטרי קפיטל, והשתתפו בו גם טל קפיטל, Noaber, קורטקס ונצ'רס ו- FinTLV Ventures.
חברת ג'ונס (Jones), שמפתחת מערכת לניהול משרדים, גייסה 12.5 מיליון דולר (בסך הכל גייסה כ-20 מיליון דולר עד כה). החברה הוקמה ב-2017 על ידי עמרי שטרן ומיכאל רודמן. את סבב הגיוס הובילו קרן Khosla וחברת JLL, והשתתפו בו גם אוניברסיטת סטנפורד, גראונד-אפ ונצ'רס, Startups500, חץ ונצ'רס, MetaProp Ventures ו-Camber Creek.
תגיות: