comparemela.com

Latest Breaking News On - நகரம் முற்றத்தில் - Page 2 : comparemela.com

Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș şi-a serbat hramul de Adormirea Maicii Domnului

Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș şi-a serbat hramul de Adormirea Maicii Domnului
stiripesurse.ro - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from stiripesurse.ro Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Imaginati-va o tara in care pana si la sate gasesti scoli frumoase, curate si bine dotate

Imaginati-va o tara in care pana si la sate gasesti scoli frumoase, curate si bine dotate
amosnews.ro - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from amosnews.ro Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Inițiativă demnă de laudă! Zeci de școli renovate în mediul rural

Se știe că criza generată de această pandemie nu se va atenua nici în anii următori. Asta înseamnă, însă, sacrificarea unei întregi generații. A recupera câteva luni de studiu e greu, darmite ani… Deja jumătate dintre profesorii din mediul rural consideră că elevii lor au pierdut până la 45% din materie și că notele la învățătură au scăzut dramatic. Totodată, închiderea școlilor a afectat accesul elevilor la mesele oferite în cadrul şcolii, precum și accesul la serviciile medicale și sociale de bază. S-a vorbit mult și inutil despre învățământul online în condițiile în care în mediul rural 1 din 3 localități nu are internet (sau are semnal slab). De achiziție tablete nu mai vorbim, la sate a ajuns un procent infim. Atâta vreme cât nu există focare de Covid-19, ci doar cazuri izolate în fiecare județ, este imperativ ca școlile să se deschidă la toamnă. În primăvară, odată cu descentralizarea deciziei în educație, școlil

Imaginați-vă o ţară în care până și la sate găsești şcoli frumoase, curate și bine dotate

Imaginați-vă o ţară în care până și la sate găsești şcoli frumoase, curate și bine dotate
agerpres.ro - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from agerpres.ro Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Apa noastră cea de toate zilele

Apa potabilă reprezintă o substanţă vitală pentru viaţa oamenilor şi a animalelor, drept urmare, în multe ţări a devenit o resursă strategică. Specialiştii spun că seceta, inundaţiile, lipsa apei potabile pot duce la o instabilitate politică, chiar la un conflict de nivel mondial în ţările în curs de dezvoltare, care se confruntă la ora actuală cu o explozie demografică, dar şi cu efectele unei schimbări climatice. Dacă nu se iau măsuri de raţionalizare a apei potabile în sensul de a se limita risipa şi poluarea, viitorul în acest domeniu va fi trist. În 1930, savantul român Gheorghe Ionescu Siseşti spunea: „La noi în ţară, din 100 de ani, trei sunt foarte secetoşi, 58 sunt secetoşi, 24 ploioşi şi numai 15 sunt foarte ploioşi. De aceea, de abia în 40 de ani din 100, dobândim în România recolte îmbelşugate. Curba de variaţie a recoltelor bogate merge paralel cu curba de variaţie a precipitaţiilor atmosferice. Regiunile cele mai sece

© 2024 Vimarsana

vimarsana © 2020. All Rights Reserved.