comparemela.com

Latest Breaking News On - Zopounidis - Page 1 : comparemela.com

Χρηματοοικονομική & Κλίμα

Μπορεί η χρηματοοικονομική να σώσει τον πλανήτη; Προσανατολισμένες προς τομείς χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η ιδιωτική επένδυση και η παγκόσμια αποταμίευση θα είναι απαραίτητες για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Βιώσιμη Χρηματοοικονομική: Βασικός Μοχλός για την αντιμετώπιση Οικολογικών και Οικονομικών Προκλήσεων

Η χρηματοοικονομική (Finance) είναι το σύνολο των μηχανισμών που παρέχουν στην οικονομία τα κεφάλαια που χρειάζεται για να λειτουργήσει. Διαδραματίζει βασικό ρόλο στην ανταγωνιστικότητα και τον πλούτο μιας χώρας, επειδή οι στόχοι της είναι να εξασφαλίσει τη βέλτιστη χρήση των πόρων και έτσι να βελτιώσει την ευημερία όλων. Ονομάζεται το χρηματοοικονομικό κεφάλαιο για τις επιχειρήσεις και συμβάλει στη χρηματοδότηση του ενεργητικού (χρήσεις) τους. Ο αναγνώστης μπορεί να συμβουλευτεί τα παρακάτω βιβλία.

Παράγοντες ESG και Εκτίμηση Κινδύνου Χώρας

Οι επενδυτές που επέλεξαν να ενσωματώσουν θέματα ESG και κλίματος στα χαρτοφυλάκια τους θα εμφανιστούν ενισχυμένοι στις πεποιθήσεις τους και την προθυμία τους να δράσουν περισσότερο για το μέλλον. Σίγουρα αύριο θα ενταχθούν νέοι στο κίνημα για τη μετατροπή των οικονομιών μας στην υπηρεσία της βιώσιμης ανάπτυξης.

Μοντέλα ESG σε Αναδυόμενες Χώρες

Η πιστοληπτική ικανότητα μιας αναδυόμενης χώρας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Οι επενδυτές συνήθως επικεντρώνονται σε μια σειρά μακροοικονομικών μεταβλητών, όπως δημοσιονομικά ελλείμματα, επίπεδο χρέους ή συναλλαγματικά αποθέματα (βλ. Μ. Δούμπος, Κ. Κοσμίδου, Κ. Ζοπουνίδης, Δ. Γιαννακάκη, Ανάλυση και εκτίμηση κινδύνου χώρας, Εκδ. Κλειδάριθμος, 2004). Ισχυροί μακροοικονομικοί δείκτες είναι απαραίτητοι για μια ισορροπημένη οικονομική ανάπτυξη, αλλά δεν είναι αρκετοί. Είναι επίσης απαραίτητο να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις επιδόσε

Από τον Καπιταλισμό των Μετόχων στον Αυταρχικό Καπιταλισμό

Από τον Καπιταλισμό των Μετόχων στον Αυταρχικό Καπιταλισμό Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 13:53 REUTERS/KAI PFAFFENBACH Καθηγητής Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, Ακαδημαϊκός Βασιλική Ακαδημία Οικονομικών & Χρηματοοικονομικών, Βασιλική Ευρωπαϊκή Ακαδημία των Διδακτόρων, Επίτιμος Δρ. ΑΠΘ, Πολυτεχνείο Κρήτης & Audencia Business School, France Σήμερα η ανθρωπότητα ζει μια από τις ιστορικές στιγμές, όπου η επανάσταση «διαπληκτίζεται» με την απόγνωση. Στην Ευρώπη, όπως και στις ΗΠΑ και σε πολλές πλούσιες χώρες, ένα αυξανόμενο πλήθος, εγκαταλελειμμένο στα χαμηλά στρώματα της ευημερία

© 2024 Vimarsana

vimarsana © 2020. All Rights Reserved.