comparemela.com

Latest Breaking News On - Taliban islamist militants according - Page 1 : comparemela.com

Spojené státy dokončily evakuaci ambasády v Kábulu, personál je na letišti

Spojené státy dokončily evakuaci své ambasády v Kábulu, personál byl přepraven na místní mezinárodní letiště. S odvoláním na mluvčího ministerstva zahraničí. 16.08.2021, Sputnik Česká republika

Armáda pošle pro Čechy a afghánské spolupracovníky letadla. Přesný termín tají

Evakuaci českých diplomatů, místních pracovníků ambasády nebo tlumočníků pomáhajících české armádě zajistí z Afghánistánu česká vojenská letadla. Stát by se tak mělo v těchto dnech, řekla ČTK Jana Zechmeisterová z tiskového oddělení ministerstva obrany. Bližší podrobnosti o probíhající operaci nebudou české úřady kvůli bezpečnosti sdělovat. V sobotu ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD) rozhodl o evakuaci diplomatů z české ambasády. Česko slíbilo pomoc i místním zaměstnancům velvyslanectví a tlumočníkům české armády, kteří o to požádali.

Evakuaci českých diplomatů z Kábulu zajistí Armáda ČR

Praha - Členové iniciativy Zachraňme tlumočníky vyzvali premiéra Andreje Babiše (ANO), aby pomohl všem Afgháncům, kteří pracovali pro český stát. Někteří z bývalých tlumočníků pomáhajících českým vojákům podle spolku Vlčí máky, který je součástí iniciativy Zachraňme tlumočníky, čekají před kábulským letištěm na pomoc. Někteří z nich zvažují sebevraždu, aby se vyhnuli mučení Tálibánu, uvedl spolek na facebooku. K větší pomoci pro spolupracovníky české armády vyzvali i někteří zástupci opozice. Podle ministra obrany Lubomíra Metnara (za ANO) se pomoc týká tlumočníků s platným kontraktem, kteří prošli bezpečnostní prověrkou. Spolupracovníci z dřívějšího období tak na pomoc nedosáhnou.

Armáda ČR pošle letouny pro evakuaci českých diplomatů z Kábulu

ČTK píše o tom, že evakuaci z Afghánistánu českých diplomatů, místních pracovníků ambasády a tlumočníků, kteří pomáhají české armádě, zajistí česká vojenská. 15.08.2021, Sputnik Česká republika

Evakuaci českých diplomatů z Kábulu zajistí v příštích dnech armáda, pošle pro ně letadlo

Evakuaci českých diplomatů, místních pracovníků ambasády nebo tlumočníků pomáhajících české armádě zajistí z Afghánistánu česká vojenská letadla. Stát by se tak mělo v těchto dnech, řekla ČTK Jana Zechmeisterová z tiskového oddělení ministerstva obrany.

© 2024 Vimarsana

vimarsana © 2020. All Rights Reserved.