comparemela.com

Latest Breaking News On - Rekreace - Page 1 : comparemela.com

Sezona byla pro památky úspěšná, pro koupaliště jedna z nejhorších

Praha - Končící letní turistickou sezonu v Česku, kterou stejně jako loni ovlivnila omezení proti epidemii koronaviru, hodnotí provozovatelé rozdílně. Hrady, zámky nebo zoologické zahrady si zájem návštěvníků většinou pochvalují, zatímco pro koupaliště i některé kempy byly letošní prázdniny kvůli opatřením proti šíření covidu i deštivému počasí jedny z nejhorších za poslední léta. Vyplývá to z ankety ČTK v jednotlivých krajích.

Vietnamské děti z Vyššího Brodu si zlepšují češtinu na letním táboře

Krasetín (Českokrumlovsko ) - Zhruba 20 vietnamských dětí z Vyššího Brodu a okolí se zdokonaluje v češtině a v české kultuře na česko-vietnamském táboře v Krasetíně na Českokrumlovsku. Vyšší Brod vyvíjí integrační aktivity týkající vietnamské komunity, která je ve městě početná. Cizinci tvoří ve městě 18 procent obyvatel, většina je vietnamského původu. Novinářům to řekli organizátoři.

Ústečan ujel cestu z Paříže do Prahy na koloběžce za dva týdny

Ústí nad Labem - Ústečan Miroslav Oros má za sebou dvoutýdenní cestu na koloběžce z Paříže do Prahy, ujel 1683 kilometrů a na stroji strávil 140 hodin. Koloběžkový výlet, během něhož sledoval přímý přenos olympijských her díky bluetooh reproduktoru připevněnému pod řídítky, vynesl 100.000 korun ve prospěch sbírky Pomozte dětem.

Tábor má singltrekové tratě v lesoparku Pintovka | ParlamentniListy cz – politika ze všech stran

Klíma (TOP 09): Kraj přispěje dětem zdravotníků na pobyt v příměstských táborech | ParlamentniListy cz – politika ze všech stran

reklama Rada kraje, která zasedala ve čtvrtek 10. června, se tento projekt rozhodla na základě žádosti organizátorů podpořit 30 tisíci korunami. Společně s příspěvkem od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ve výši 90 tisíc tak budou mít děti celý pobyt zdarma, když celkové náklady činí 120 tisíc korun. Potvrdil to náměstek hejtmana pro školství Pavel Klíma. První turnus příměstských táborů se uskuteční od 12. do 16. a druhý od 19. do 23. července. „Díky krajské dotaci se podařilo navýšit počet účastníků z 30 na 40 dětí, tedy po 20 v každém termínu. Děti si tu budou moct obnovit pracovní a studijní návyky a setkat se i s novými kamarády,“ uzavřel Klíma.

© 2024 Vimarsana

vimarsana © 2020. All Rights Reserved.