comparemela.com

Latest Breaking News On - Plan has greeks - Page 1 : comparemela.com

Karayalçın: "KKTC'nin bağımsız siyasi kimliğine en üst düzeyde özen gösterilmesi zorunluluktur"

Karayalçın: "KKTC'nin bağımsız siyasi kimliğine en üst düzeyde özen gösterilmesi zorunluluktur"
yeniduzen.com - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from yeniduzen.com Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Sadece haklı olmak yetmiyor

Dünya Gazetesi 26 Temmuz 2021 Pazartesi Son günlerde Kıbrıs’taki gelişmeler kamuoyumuz yanında dünya kamuoyunu da yeniden meşgul etmeye başladı. Sorunun kökeninde Kıbrıslı Rumların Türk tarafını ortaklık kuracakları bir toplum olarak kabul etmemeleri yatıyor. 1960’ta “iki toplumun eşit olduğu” ilkesi üzerine bina edilen Kıbrıs Cumhuriyeti’nde Rum tarafı daha ilk günden itibaren Türkleri dışlamak, ezmek ve sonunda yok etmek stratejisine sarılarak kuruluş sözleşmesini ihlal etti. Bu tutumunu değiştirmek için gösterilen çabalar sonuç vermedi. Tam tersine, Yunanistan’da yönetime el koyan askeri cunta, siyasi desteğini arttırmak için Rum tarafını Kıbrıs’a tamamen egemen kılmaya gayret etti. Fakat hesapları şaştı. Barış Harekâtı ile bu girişimleri başarısızlığa uğradığı gibi, güneyinde Rumların, kuzeyinde Türklerin egemen olduğu iki Kıbrıs ortaya çıktı. İki Kıbrıs’ı birleştirme çabaları da

ANALİZ - İstikşafi görüşmelerin başarısı Yunanistan'ın iyi niyetine bağlı

ANALİZ - İstikşafi görüşmelerin başarısı Yunanistan'ın iyi niyetine bağlı
konhaber.com - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from konhaber.com Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

© 2024 Vimarsana

vimarsana © 2020. All Rights Reserved.