comparemela.com

Latest Breaking News On - High john alexander - Page 1 : comparemela.com

Sokszínű programokkal várja a közönséget a Galiba Gyermekfesztivál Debrecenben

Sokszínű programokkal várják a közönséget a X. Galiba Gyermekfesztiválon augusztus 15. és 22. között, a rendezvény célja a nemzeti értékek bemutatása, azok átörökítése a hagyomány és az innováció jegyében - közölték a szervezők a Nagyerdei Kultúrparkban kedden tartott sajtótájékoztatójukon.

Sörényes galambbal gazdagodott a debreceni állatkert

Sörényes galambbal gazdagodott a debreceni állatkert Bulvár, 2021.07.15 Új, korábban nem tartott fajjal gyarapodott a debreceni állatkert ázsiai madárgyűjteménye: a napokban egy hím sörényes galamb érkezett a Nagyerdőbe a hollandiai Vogelpark Avifaunából - tájékoztatta az intézmény vezetője csütörtökön az MTI-t. Nagy Gergely Sándor közlése szerint a színpompás jövevény már birtokba vette az intézmény galambröpdéjét, ahol a látogatók is megtekinthetik. A Délkelet-Ázsia partvidékein és szigetvilágában őshonos sörényes galamb (Caloenas nicobarica) szigetről szigetre vándorló nomád faj. Kifejlett egyedei arról ismerhetők fel, hogy fémes kék és zöld tollazatuktól jól elütő, fehér farktollakkal rendelkeznek, amelyek egyrészt segítenek a mögöttük repülő társaiknak tartani a haladási irányt, másrészt a madár szaporodóképes korát is jelzik - magyarázta a szakember.

Kapibarák születtek a debreceni állatkertben

Kapibarák születtek a debreceni állatkertben
origo.hu - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from origo.hu Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

© 2024 Vimarsana

vimarsana © 2020. All Rights Reserved.