comparemela.com

Latest Breaking News On - Cyprus petrauskas - Page 1 : comparemela.com

Kitokie pasivaikščiojimai po Palangą

Jūros ošimas, smėlėti paplūdimiai, auksinės kopos, pušų aromatas ir bene žymiausia Lietuvoje Jono Basanavičiaus gatvė kasmet į Palangą pritraukia milijonus turistų. Kokybiškas ir ramus poilsis bei nepamirštamos pramogos yra neatsiejamos nuo Palangos, tačiau didingą istoriją turintis miestas pasiūlyti gali kur kas daugiau.

Kauniečiai pasiryžę atgaivinti Klaipėdą – darbų žada nevilkinti, planą jau turi

Kadaise Smiltynės pramoginio ir kultūrinio gyvenimo ašimi bei moderniausiu viešbučiu pajūryje buvęs, o dabar ištisus dešimtmečius apleistu vaiduokliu virtęs kurhauzas žengs į naują savo gyvavimo etapą.

Palangos vilų paslaptys: nuo prezidento vasarnamio – iki viešnamio linksmybių

„Tuo laiku į Palangą jau vyko turistai, buvo apsilankęs ir vyskupas Giedraitis, poetas Adomas Mickevičius, galbūt čia ką ir sukūręs. Tuo metu infrastruktūros nebuvo, tačiau bajorai jau važiavo Palangos link. Tekdavo jiems išsinuomoti pirkias, trobas iš ūkininkų bei žvejų. Kadangi jos buvo pakankamai kuklios, be langų, tai bajorai – pirmieji Palangos poilsiautojai, suvažiuodavo čia su visais savo rakandais, net kilimais ir indais. Sienas nuklodavo gobelenais“, – istoriją perteikė gidė. Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gidė Diana Jomantaitė-Jonaitienė Tačiau keitėsi laikai, keitėsi ir įpročiai. Pirmasis, suvokęs Palangos reikšmingumą, buvo Mykolo anūkas Juozapas Tiškevičius, gyvenęs Kretingos dvare. Su savo žmona Sofija jie Palangoje turėjo dvarelį, stovėjusį dabartinio kino teatro „Naglis“ vietoje.

© 2024 Vimarsana

vimarsana © 2020. All Rights Reserved.