Преглед на някои от основните теми в световния печат (Агенция „Фокус")

Card image cap


Преглед на някои от основните теми в световния печат (Агенция „Фокус“)
3 Август 2021 | 21:56 | Агенция "Фокус"
Снимка: Wikipedia
Вашингтон. САЩ започват най-големите военноморски учения за последните 40 години, включващи 36 кораба и морската пехота, съобщава изданието
Stars and Strips, като се позовава на изявление от командването на Шестия флот на САЩ.
„Ученията Large Scale Exercise (LSE) 2021 ще демонстрират на нашите съперници, че американската армия поддържа високо ниво на бойна готовност благодарение, а не въпреки присъствието си в различни части на света“, се казва в съобщението от командването на Шести флот. Отбелязва се, че ученията ще се провеждат в 17 часови зони, в тях ще участват пет военноморски обединения (флота) и три експедиционни отряда на Корпуса на морската пехота на САЩ.
36 кораба, включително самолетоносачи и подводници, участват в маневрите, които ще продължат две седмици. Според вестника ученията трябва да покажат способността на американската армия „едновременно да се справи с предизвикателствата“ в отдалечените части на Световния океан, включително в Черно, Средиземноморско, Южнокитайско и Източнокитайско море.
„LSE 2021 ще тества уменията на нашите командири при провеждане на различни военноморски операции на тактическо и стратегическо ниво. Ще бъде включен морският корпус, който ще демонстрира способността на нашия флот да провежда съвместни операции както в открития океан, така и в крайбрежните води“, поясни още командването на Шести флот.
***
Анкара. Франция и Гърция, след като отправиха предложения за изпращане на пожарни самолети в Турция, за да помогнат за борбата с горските пожари, не са направили това, заяви министърът на външните работи на югоизточната ни съседка Мевлют Чавушоглу, цитиран от
Yeni Safak.
„Разбира се, Турция приема помощта, предлагана от други страни“, заяви първият дипломат на Анкара. „Франция първо предложи да изпрати [до Турция] самолет, но след това оттегли офертата. Гърция първо каза, че ще изпрати самолет, но след това се отказаха, тъй като те самите са имали пожари“.
По-рано в турските медии започнаха да се появяват съобщения, че уж Анкара е отказала предложението на редица държави да предоставят помощ в борбата с горските пожари.
***
Вашингтон. Четвърти полицай, който е бил в Конгреса по време на щурма от 6 януари, се е самоубил, съобщава американският вестник
The Hill. Мъжът е намерен мъртъв на 10 юли, според говорител на полицейското управление на Вашингтон.
26 -годишният Кайл ДеФрайтег е намерен мъртъв на 10 юли, уточни говорител на отдела. Той потвърди, че полицаят е бил в сградата на Конгреса по време на безредиците през януари.
По-рано в понеделник говорител на столичното полицейско управление потвърди съобщенията в местните медии за самоубийството на полицай Гюнтер Хашида, третият подобен случай. Още две подобни бяха регистрирани по-рано през годината.
На 6 януари привърженици на тогавашния държавен глава на САЩ Доналд Тръмп нахлуха в сградата на Конгреса, за да предотвратят одобряването на резултатите от президентските избори, проведени на 3 ноември 2020 г., спечелени от Джо Байдън. По време на безредиците в самата сграда полицията стреля и уби протестиращ. Освен това бяха регистрирани несвързани смъртни случаи на още трима души, квалифицирани като спешни медицински инциденти. След сблъсъците загина и полицай от Капитолия.
На 27 юли в новата ad hoc комисия на новата Камара на представителите беше проведено изслушване за разследването на щурма на Капитолия. Пред нея се обърнаха полицаи, които бяха натоваени със задачата за възстановяването на реда на 6 януари, когато протестиращи нахлуха в сградата на Конгреса. Полицията очерта визията си за инцидента и заяви, че януарските събития са шокирали дълбоко тях и колегите им от правоприлагащите органи.
***

Related Keywords

United States , Cavusoglu , Erzurum , Turkey , Ankara , France , Washington , Greece , Turkish , Jo Biden , Navya United States , Buildinga Congress , Commissiona New Chamber , Us Army , Navy To Place , It Us Army , United States Start , Sixth Navy , World Ocean , South China , East Sea , United States Donald Trump , New Commission , New Chamber , ஒன்றுபட்டது மாநிலங்களில் , வான்கோழி , அங்காரா , பிரான்ஸ் , வாஷிங்டன் , கிரீஸ் , துருக்கிய , ஜோ பிடென் , எங்களுக்கு இராணுவம் , ஒன்றுபட்டது மாநிலங்களில் தொடங்கு , உலகம் கடல் , தெற்கு சீனா , கிழக்கு கடல் , ஒன்றுபட்டது மாநிலங்களில் டொனால்ட் துருப்பு , புதியது தரகு , புதியது அறை ,

© 2024 Vimarsana

comparemela.com © 2020. All Rights Reserved.