comparemela.com

Card image cap


Tekstilden 7 maddelik eylem planı
13.07.2021 - 06:17 |
Türkiye Gazetesi
A+
Sürdürülebilirlik alanında haziran ayında 12 maddelik eylem planı açıklayan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ilk adımı tekstil sektörü ile attı.
Ömer Temür İSTANBUL
60 milyar dolarlık sektör  Sürdürülebilirlik Eylem Planı ile küresel ihracattaki pazar payını artırmayı ve Avrupa Yeşil Mutabakat normlarına uyumu hedefliyor.
YEŞİL HAT DEVREYE GİRİYOR
TİM Başkanı
İsmail Gülle, “Dünyayı tüketmeden, dünya için üretiyoruz” sloganıyla yola çıktıklarını belirterek “Haziran ayında açıkladığımız eylem  planı kapsamında yol haritalarımız en kısa zamanda tamamlanacak. TİM Sanayide Sürdürülebilirlik Bilim Kurulumuz, sanayide sürdürülebilir politikaların belirlenmesinde sektörlerimize rehberlik edecek. Bununla beraber, ALO TİM bünyesinde Yeşil Hattı devreye alıyoruz. Tekstil ve ham maddeleri sektörümüz, bugün büyük bir vizyonla, sürdürülebilirlik eylem planımız çerçevesinde aksiyon alan ilk sektörümüz oldu. Türkiye’yi sürdürülebilirlik alanında marka ülke hâline getireceğiz. Tüm sanayicilerimizi, üreticilerimizi, tedarikçilerimizi ve ihracatçılarımızı; doğayı ve çevreyi önceleyen bir üretim anlayışına davet ediyorum. Gelin, fabrikalarımızın eski altyapılarını yenileyelim, yıkama ve boyama suyu altyapısını ayırıp, yıkama suyunu geri kazanalım, yıkama ve boyamada daha az su kullanan teknolojileri yaygınlaştıralım, üretimde mümkün olduğunca fosil yakıtların payını azaltalım. Çocuklarımıza, gelecek nesillerimize bırakacağımız en büyük miras, temiz bir dünya, temiz bir atmosfer. Bu hepimizin boynunun borcudur” dedi.

Related Keywords

Istanbul , Turkey , , Textile Point , Sustainability Action Plan , Europe Green Agreement , Green Lines Circuit Entering , Ishmael Roses , Industry Sustainability Science Our Board , Green Line , Country Permanent , இஸ்தான்புல் , வான்கோழி , நிலைத்தன்மை நடவடிக்கை திட்டம் , பச்சை வரி ,

© 2024 Vimarsana

comparemela.com © 2020. All Rights Reserved.