comparemela.com


Spanien bör lösa konflikten med Katalonien politiskt
Debatt
Spaniens tidigare konservativa regeringen förvandlade konflikten om Kataloniens självständighet till en politiskt styrd rättslig prövning. Det har visat sig inte fungera. Nu har statsminister Pedro Sánchez chansen till en politisk lösning genom dialog, skriver Bodil Valero (MP).
Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.
Uppdaterad för
05:00 - 3 jul, 2021
Den 1 oktober 2017 genomförde den katalanska regeringen sitt vallöfte att hålla en folkomröstning om självständighet för Katalonien. En fredligt genomförd folkomröstning som den spanska polisen med brutalt våld försökte stoppa och som för de direkt inblandade, som inte gick i exil, resulterade i mångåriga fängelsestraff under brottsrubriceringen uppror. Åklagaren ville gå längre och döma för våldsamt upplopp. De borde ju förstått att polisen skulle använda våld. De dömdes också för missbruk av offentliga medel trots att just ekonomin styrdes av den spanska staten och den spanska ministern medgett att offentliga medel inte använts på felaktigt sätt.

Related Keywords

Spain ,Turkey ,Spanish ,Spanish State ,Pedro Sanchez ,Resolutiona Council ,Green Party ,Spain As State ,Her Budget ,Force Spain ,Council Of Europe ,ஸ்பெயின் ,வான்கோழி ,ஸ்பானிஷ் ,ஸ்பானிஷ் நிலை ,பேடரோ சான்செஸ் ,பச்சை கட்சி ,அவள் பட்ஜெட் ,சபை ஆஃப் யூரோப் ,

© 2024 Vimarsana

comparemela.com © 2020. All Rights Reserved.