comparemela.com

Card image cap


Abonnees kunnen artikelen aan hun leeslijst toevoegen.
Centraal Planbureau-directeur Pieter Hasekamp kwam vorige week met een opmerkelijk essay in
het financieele dagblad. Daarin waarschuwde hij voor de gevaren van bitcoin, en adviseert een ‘totaalverbod’ op productie, handel en bezit van cryptomunten. Een ban leidt volgens hem tot een waardedaling en het einde van cryptomunten.
Nog in 2018 voerde het CPB op verzoek van de Tweede Kamer een risicorapportage uit over cryptovaluta. Hasekamp was toen nog geen CPB-directeur. De conclusie: strengere regelgeving voor cryptovaluta is niet nodig.
Wat verklaart de ommezwaai? De aanleiding voor de zorgen in de Kamer was de vorige bitcoinbubbel, die kleiner was dan de huidige. In december 2017 schreef ik over de koers van (toen) zeventienduizend dollar: ‘Vorige maand was het zesduizend, in augustus vierduizend, een jaar geleden nog zevenhonderd dollar.’ Na een paar dagen piekte de koers op 16.271 dollar en viel toen terug naar uiteindelijk minder dan drieduizend dollar een jaar later. In 2019 en 2020 stond de munt al weer rond de tienduizend dollar. In de volgende hype, die begon in oktober 2020, klom bitcoin tot boven de 50.000 dollar in april; dat is intussen al weer minder dan 30.000.

Related Keywords

Netherlands , Amsterdam , Noord Holland , , Able Green Amsterdam , Central Peter , Second Room , Into December , There Are , Figures As Elon , Sun Well , Into Netherlands , Central Banks , Into Place , நெதர்லாந்து , ஆம்ஸ்டர்டாம் , நூற்த் ஹாலண்ட் , இரண்டாவது அறை , க்குள் டிசம்பர் , அங்கே உள்ளன , சூரியன் நன்றாக , மைய வங்கிகள் , க்குள் இடம் ,

© 2024 Vimarsana

comparemela.com © 2020. All Rights Reserved.