Calendar Ortodox, miercuri, 28 iulie 2021. Sărbătoare importantă. Ce mari sfinți cinstim astăzi
Hirotonirea acestor mari diaconi este relatată în Faptele Apostolilor. Mai mult, ceilalți trei dintre aceștia sunt Ștefan, Filip și Nicolae. Totuși, Nicolae nu este prăznuit deoarece a căzut în erezie, în timp ce Sfântul Ștefan este cinstit în ziua de 27 decembrie.
Ultimul dintre aceștia, Sfântul Filip, este pomenit de către Biserică în ziua de 11 octombrie.
Calendar Ortodox, miercuri, 28 iulie 2021. Sărbătoare importantă. Ce mari sfinți cinstim astăzi
Revenind la marii diaconi care sunt prăznuiți în această zi, tradiția ortodoxă amintește că Prohor a fost hirotonit episcop în Nicomidia și a fost alături de Sfântul Apostol Ioan pentru o perioadă, în insula Patmos.
Calendar Ortodox, 28 iulie Pomenirea Sfinților Apostoli și Diaconi Prohor, Nicanor, Timon și Parmena
evz.ro - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from evz.ro Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.
Sarbatoare, joi, 29 iulie 2021 Ce mare Sfant facator de minuni este praznuit in aceasta zi? Iata rugaciunea care poate fi rostita!
kanald.ro - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from kanald.ro Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 27 iulie 2021 - Cruce Neagră. Pe data de 27 iulie, este prăznuit Sfântul Mucenic Pantelimon, sărbătoare cu cruce neagră.
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 27 iulie 2021. Sfântul Mucenic Pantelimon a trăit în timpul împăratului Maximian (286-305). La naştere a primit numele de Pantoleon, care înseamnă cel în toate puternic ca un leu , un nume păgân, căci tatăl său împărtăşea credinţa în zei.
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 27 iulie 2021. Însă Evula, mama sa, era creştină. Aceasta moare la puţini ani de la naşterea lui Pantoleon, scrie crestinortodox.ro. La îndemnul tatălui său termina Şcoala de Medicină din Nicomidia, iar ucenicia o va face cu renumitul medic Eufrosin.
În agricultura României s-au distrus cu ură şi patimă ferme performante din sectorul vegetal şi zootehnic, investiţii realizate în zeci şi zeci de ani prin sacrificiul românilor. Nici un război nimicitor nu era în stare să provoace o pagubă imensă în economia ţării, precum prostia lichidărilor înconjurată de incompetenţă.
În judeţul Mureş, unde agricultura a fost la loc de cinste, s-a abandonat şi o mare parte din patrimoniul horticol, în mod deosebit sectorul legumicol şi viticol. Despre legumicultură am scris şi urmările se pot constata prin supermarketurile din oraşele judeţului. De data aceasta supun atenţiei situaţia din viticultură, un domeniu de prestigiu până la „revoluţie. Potrivit unei statistici susţinute de ing. Silvia Jude - şef serviciu la DADR Mureş, declinul plantaţiilor viticole judeţene a început după 1990. Dacă în 1986 existau în judeţul Mureş 3.446 hectare cu viţă de vie pe rod, o puternică întreprindere