Savonlinnan-kaupunki
Avonlinnan-seutukunta
Etelä-savon-maakunta

Vaihtopelaajat laukoivat Italian EM-puolivälieriin – sitkeästi vastaan harannut Itävalta taipui jatkoajalla

Matteo Pessina (edessä) juhli tekemäänsä Italian toista maalia. AFP / LEHTIKUVA Reima Rautiainen / STT Italia on selviytynyt toisena maana jalkapallon miesten EM-kisojen puolivälieriin. Se eteni kahdeksan parhaan joukkoon kukistamalla Lontoossa neljännesvälierässä jatkoajan jälkeen Itävallan 2–1. Italian johtomaalin laukoi 95. minuutilla vaihtopelaaja Federico Chiesa. Kymmenen minuuttia myöhemmin niin ikään vaihdosta tullut Matteo Pessina iski 2–0. Itävallan vaihtomies Sasa Kalajdzic pukkasi kavennusosuman 114. minuutilla. Italia on voittanut EM-turnauksessa kaikki neljä otteluaan maalierolla 9–1. Se oli voittanut 11 edellistä maaotteluaan peräkkäin päästämättä maaliakaan ja on nyt pelannut 31 ottelua peräjälkeen ilman tappiota. Italia kohtaa puolivälierissä voittajan neljännesvälieräpelistä Belgia–Portugali. Aiemmin EM-puolivälieräpaikkansa oli varmistanut Tanska.