Romanca din SUA care este cu ochii pe extraterestri: Exista viata in spatiu! INTERVIU EXCLUSIV
ziare.com - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from ziare.com Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.
Ámsterdam 1928: Restaurado credo olímpico de buena voluntad
prensa-latina.cu - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from prensa-latina.cu Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.
Diana Dragomir (39 de ani) este astrofizician in Statele Unite ale Americii, la Universitatea New Mexico din Albuquerque, colaboreaza cu NASA si conduce mai multe echipe de cercetatori specializati in studiul exoplantelor. De altfel, Diana a descoperit acum cativa ani lucruri extrem de importante despre o exoplaneta.
Diana Dragomir a parasit Romania inca de la o varsta frageda, cand familia sa a decis sa emigreze in Canada. Diana avea pe atunci doar 11 ani, dar a reusit sa se acomodeze la noua realitate din jurul ei.
Mai tarziu, ea a urmat cursurile Facultatii de Fizica din cadrul Universitatii McGill din Montreal, dupa care a facut un doctorat in astronomie la Universitatea British Columbia din Vancouver, pentru ca ulterior sa treaca granita in SUA, unde a continuat cu studii postdoctorale la Universitatea California Santa Barbara si la Universitatea Chicago.
Mya Breitbart, un cunoscut biolog la nivel mondial, a vânat de-a lungul carierei virusuri în movilele africane de termite, în Marea Roșie sau în habitatul focilor din Antarctica. Dar, Mya a descoperit un virus necunoscut, la un păianjen pe care l-a găsit în spatele casei și l-a analizat.
Virusuri de ordinul zecilor de miliarde în Oceanul Planetar
Începând de anul trecut, omenirea s-a concentrat pe virusul care a dat lumea peste cap și despre a cărui origine nu se cunosc lucruri precise. Dar, multe alte virusuri așteaptă să iasă la iveală. Oamenii de știință spun că există 1031 de particule virale, care au fost identificate în oceane. În total, se estimează că în Oceanul Planetar există de 10 miliarde de ori mai multe virusuri decât stele cunoscute în Univers.