În preadolescenţă copiii nu cresc doar în înălţime şi greutate, ci îşi modifică şi compoziţia corporală, numărul de celule se multiplică şi cantitatea de nutrienţi necesară în această perioadă este foarte mare. De asemenea şi nivelurile hormonale sunt la capacitate maximă, pregătind organismul pentru pubertate. O mare problemă semnalată de specialiştii nutriţionişti în această perioadă când totul se întâmplă pe repede înainte şi care tinde să devină emblematică pentru generaţiile actuale de copii este malnutriţia.
Malnutriţia se referă atât la aportul alimentelor în cantităţi insuficiente (lucru mai puţin întâlnit în statele dezvoltate), cât şi la aportul insuficient sau necorelat al principalilor nutrienţi (proteine, glucide, lipide, săruri, vitamine).
Indiferent de vârsta la care concurează, atleţii de la cele două cluburi, LPS Brăila şi CSM Brăila, sunt de fiecare dată candidaţi cu pretenţii ai podiumurilor de premiere.
La Campionatul Naţional de atletism rezervat copiilor 1 şi 2, LPS Brăila a cucerit două medalii de aur. Titlurile de campioni naţionali au fost obţinute la copii 2 de Pavel Bunea, sportiv pregătit de profesorul Nicolae Iorga, în proba de 60 m garduri, şi de către componenţii ştafetei 5X80 m, Denis Tihanov, Denis Marin, Răzvan Voncilă, Rareş Simon, Pavel Bunea. Cei cinci atleţi sunt de la grupele profesorilor Nicu Roată, Anilena Anton, Nicolae Iorga.
Examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021, începe astăzi, 28 iunie, iar 1.680 de candidaţi, 1.445 candidaţi din promoţia curentă, respectiv 235 candidaţi din promoţiile anterioare, s-au înscris să susţină probele, după cum transmite Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila.
La fel ca anul trecut, absolvenţii de liceu nu au mai susţinut probele de evaluare a competenţelor, acestea fiind echivalate. Aşadar, candidaţii vor susţine doar probele scrise, iar astăzi se va desfăşura prima probă, cea la Limba şi literature română.
Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio. Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare
“Cascada cu flori” şi “Roata grădinarului” amenajate în dreptul unei florării de pe bulevardul Independenței oferă un plus de frumusețe zonei vestea bună e că