În zilele de 6,7 și 8 august a.c., comuna mehedințeană Ponoarele organizează a XV-a ediție a cunoscutului și îndrăgitului festival „Ponoare, Ponoare”. Numai că, după cum declară primarul comunei, Georgică Pătrașcu, la acest eveniment cultural pot participa doar persoanele care au fost vaccinate anti-Covid.
„Primăria comunei Ponoarele, alături de Consiliul Local Ponoarele, vă invită să participați la cea de-a XV-a ediție a Festivalul Național Concurs de Folclor Ponoare, Ponoare . În același cadru natural, lângă Podul lui Dumnezeu, vă așteptăm să marcăm încă un eveniment deosebit, așa cum v-am obișnuit, în zilele de 6,7 și 8 august 2021. Pentru a ne putea bucura de revedere, trebuie să respectăm normele impuse de situația actuală. Pentru aceasta se aplică Ordonanța nr. 730/08.07.2021, prin care este permisă desfășurarea de activități culturale cu respectarea următoarelor norme:
-
163
Primari din zona de nord a Olteniei, în special, Èi reprezentanÈi ai operatorilor de turism din regiune s-au reunit, ieri, la Polovragi pentru a pune la punct o strategie menitÄ sÄ atragÄ mai mulÈi turiÈti pe aceste meleaguri. Clusterul Bio-Oltenia, o formÄ de organizare recent creatÄ, dupÄ doi ani de muncÄ, va fi implicat în acest proiect al cÄrui scop final este acela de a aduce Oltenia în atenÈia turiÈtilor nu doar din ÈarÄ, ci Èi de pe alte meleaguri. Demersul este cu atât mai mult de apreciat cu cât semnele cÄ mineritul va fi istorie în câÈiva ani sunt tot mai evidente, iar în locul lui trebuie sÄ aparÄ alternativele care sÄ asigure existenÈa zonei pe mai departe. Interesant este cÄ turiÈtii care ajung în zonÄ apreciazÄ frumuseÈile de aici Èi chiar calitatea infrastructurii. âNoi suntem din BraÈov Èi am venit pe Valea Oltului pentru a vizita mÄ�
Dată publicare: 02-07-2021 07:46 Dată actualizare: 02-07-2021 09:25 Autor: Gigi Ciuncanu
Din dorinţa de a aduce Oltenia în atenţia turiştilor, autorităţile din regiune şi oamenii care au afaceri în domeniu şi-au dat mâna şi colaborează.
Vor să promoveze zona, atât în ţară, cât şi peste hotare, pentru ca obiectivele de acolo, deloc puţine, să devină mai cunoscute şi să atragă oaspeţi.
Operele lui Constantin Brancusi din Targu Jiu sunt poate unele dintre cele mai cunoscute obiective din Oltenia. Însă regiunea ascunde nenumarate minunății.
De la mănăstiri, până la zone de munte de o frumusețe ireală ori Cazanele Dunării, unde veți da peste statuia lui Decebal. Turistii care ajung acolo, nu foarte mulți, sunt impresionați.