comparemela.com


2795 lidí
K dalším tématům, která se diskutují dosti emocionálně, patří třeba i doba normalizace, která je momentálně i žhavým veřejným tématem. Takže pokud jde o historická témata, emoce se netýkají zdaleka pouze odsunu Němců.
Mimochodem, proč ta cena nese jméno Karla IV.? Tomu se mnozí lidé divili.
Souvisí to s tím, jak je Karel IV. vnímaný v kruzích sudetoněmeckého landsmanšaftu, který tuto cenu uděluje. Jde o dlouhou historii. V prvopočátcích se v rámci pohledu na Karla IV. zdůrazňovala jeho role říšského císaře. Postupně se pohled na něj v prostředí sudetoněmeckého landsmanšaftu posunul k evropskému významu a roli. Cena se uděluje od roku 1958 a prvním, kdo ji dostal, byl československý generál Lev Prchala. 

Related Keywords

Germany ,Milan ,Lombardia ,Italy ,Slovak Republic ,Munich ,Bayern ,Jaroslav ,Pardubický ,Czech Republic ,Sweden ,Poland ,Polish ,Czechs ,Czech ,Swedish ,Germans ,Czechoslovakia ,German ,Herman Daniel ,Sudeten Cmo ,Herman Yom ,Daniel Herman ,Josef Ram ,Petr Uhl ,Catholic Church ,Sudeten Germans ,Course The ,Augsburg Josef ,Polish Or Region ,Czech Germans ,Prize For Herman Daniel ,There Has ,That Was ,Czechoslovak State ,Are You ,ஜெர்மனி ,மிலன் ,லோம்பார்டியா ,இத்தாலி ,ஸ்லோவாக் குடியரசு ,முனிச் ,பேயர்ன் ,செக் குடியரசு ,ஸ்வீடந் ,போல்யாஂட் ,போலீஷ ,செக்குகள் ,செக் ,ஸ்விட்ச் ,ஜெர்மானியர்கள் ,ஜெர்மன் ,டேனியல் ஹெர்மன் ,பேதிறி அல் ,கத்தோலிக் தேவாலயம் ,அங்கே உள்ளது ,அந்த இருந்தது ,செக்கோஸ்லோவாக் நிலை ,உள்ளன நீங்கள் ,

© 2024 Vimarsana

comparemela.com © 2020. All Rights Reserved.