comparemela.com


כלל ביוטכנולוגיה חתמה על עסקה שבה מכרה לחברת קפיטל פוינט 17% ממניות של חברת אקסיטרה תמורת 18.8 מיליון שקל, שמתוכם תשלם קפיטל פוינט 12.6 מיליון שקל במזומן ואת היתרה — 6.2 מיליון שקל — בהקצאה של 9.7% ממניות קפיטל פוינט, במחיר שנמוך ב–50% ממחירה של קפיטל פוינט בבורסה. כחלק מהעסקה, שתייצר לכלל ביוטכנולוגיה רווח של 25–30 מיליון שקל, התחייבה קפיטל פוינט להשקיע במזומן 6–12 מיליון דולר בהנפקה הראשונה של קקטוס, הספאק שאת הנפקתו יוזמת כלל ביוטכנולוגיה, ובהנפקה הראשונה של חברת אליסיו.
העסקה, על כל רכיביה, נראית כמו אקזיט מאכזב, משונה וחריג לחברת ביומד כמו כלל ביוטכנולוגיה. לא ברור מדוע היא מוכנה לקבל מניות של חברה לא סחירה כמו קפיטל פוינט במקום מזומן. עוד פחות ברור כיצד היא תסביר את נכונותה להחליף אחזקה בסטארט־אפ שמפתח תרופה נוגדת קרישת דם במניותיה של חברה שמחזיקה או החזיקה, בין השאר, במניות של חברות כמו בנק הפועלים, סלקום, מניף שירותים פיננסיים, האחים נאוי ומבני תעשייה.
גם העובדה שכחלק מהתמורה בעסקת המימוש של האחזקה באקסיטרה היא מקבלת התחייבות של חברת אחזקות מישראל בשווי של 50 מיליון דולר לרכוש מניות בשתי ההנפקות הקרובות, כנראה לא תעשה רושם חיובי במיוחד על המשקיעים המוסדיים האמריקאים — שאת כספם היא תנסה לגייס.
עברו לתצוגת גלריה
תיק השקעות לא מזמין — במיוחד למשקיעים
כבר כעת, תיק ההשקעות הקיים של כלל ביוטכנולוגיה לא נראה מזמין במיוחד למשקיעים פוטנציאליים. מכירת 17% ממניותיה של חברת אקסיטרה בוצעה לפי שווי חברה של 36 מיליון דולר, שהוא שווי מיניאטורי במונחי וול סטריט של 2021. יתרה מכך, שתי האחזקות המהותיות בתיק הנכסים של כלל ביוטכנולוגיה איכזבו קשות את המשקיעים. חברת מדיוונד, שמפתחת טיפול נגד כוויות חמורות ופצעי לחץ, לא קיבלה את אישור FDA לתרופה Nexobrid, ובמקומו קיבלה מרשות המזון והתרופות האמריקאית מכתב ובו דרישה לקבלת פרטים נוספים ומהותיים בנוגע לכימיה, לשיטות הייצור והבקרה של התרופה.
כלל ביוטכנולוגיה אמנם מימשה בהצלחה את אחזקתה בחברת קדנט (Cadent) בינואר, ורשמה רווח של 65–75 מיליון שקל. אך למעט הצלחה זו, אחזקותיה העיקריות האחרות מאכזבות.
עברו לתצוגת גלריה
מדיוונד, המחוזקת בידי כלל ביוטכנולוגיה, משתמשת בתערובת אנזימטית שמופקת מגבעולי אננסצילום: Sugeesh at ml.wikipedia
מדיוונד — שכלל ביוטכנולוגיה מחזיקה ב–35% ממניותיה, ומוגדרת כאחת משתי האחזקות המהותיות שלה — קרסה בתגובה ב–30%, וכעת היא נסחרת בשווי של 108 מיליון דולר ובמחיר שנמוך ב–70% ממחיר ההנפקה שלה ב–2014.
האחזקה המהותית השנייה של החברה היא בגמידה סל (4.9%), שמפתחת תכשיר מבוסס תאי גזע מועשרים שמקורם בדם טבורי לטיפול בסרטני דם אצל חולים שזקוקים להשתלת מח עצם. גמידה סל נסחרת במחיר הנמוך ב–20% ממחיר הנפקתה באוקטובר 2020.
מכלל ביוטכנולוגיה נמסר: "החברה נשארה בעלת המניות הגדולה באקסיטרה (28%), כך שבמקרה של הצלחה, החברה תיהנה ממנה באופן משמעותי. אקסיטרה מתחילה ניסוי קליני גדול, כך שהמטרה שלה, במקרה של תוצאות טובות, היא לבצע עסקה אסטרטגית עם חברת פארמה גדולה. החברה נערכת לכך מעכשיו, ומעדיפה שסביב לשולחן יהיו כמה שיותר גופים עם כיסים עמוקים. העסקה היא חלק ממהלך רחב יותר וחשוב לחברה שגופים אחרים מבצעים השקעות עוקבות על השקעותיה.
"קפיטל פוינט היא חברה הנסחרת במדד ת"א ביומד, ומשקיעה את עיקר משאביה בחברות בתחום. אנחנו מכירים היטב את ההשקעות בחברות הביומד הפרטיות שלה, ובנוסף יש לה יתרות מזומנים גדולות — שאותן היא משקיעה באחזקות סחירות בתחומים שונים".
תגיות:

Related Keywords

Thailand ,Israel ,Snawi ,Songkhla ,Thai ,Len Blavatnik ,Bank Hapoalim ,Nasdaq ,Biotechnology Wednesday ,Capital Point ,Getty File ,Wall Street ,For Details ,Biotechnology True ,Gamida Bin ,தாய்லாந்து ,இஸ்ரேல் ,நவி ,சோங்க்ல ,தாய் ,வங்கி ஹப்போலிம் ,நாஸ்டாக் ,மூலதனம் பாயஂட் ,கெட்டி கோப்பு ,சுவர் தெரு ,க்கு விவரங்கள் ,

© 2024 Vimarsana

comparemela.com © 2020. All Rights Reserved.