دهها مستندساز ایرانی سرکوب معترضان در خوزستان را به شدت محکوم کردند
۳ ساعت پیش
ارسال
share
نسخه چاپی
دهها مستندساز ایرانی سرکوب اعتراضات در خوزستان را که تاکنون دستکم دو کشته بر جای گذاشته است به شدت محکوم کردند و تاکید داشتند که طبق سنت مستندسازی، مصائب مردم این استان را در آثارشان بازتاب خواهند داد.
شهرهای مختلف خوزستان طی روزهای اخیر صحنه اعتراضات گستردهای بوده که در واکنش به بحران آب در این منطقه شکل گرفته، اما نیروهای امنیتی با سرکوب این اعتراضات سعی در فرو نشاندن آن دارند.
گزارشها از کشته شدن دستکم دو شهروند معترض به نامهای مصطفی نعیماوی ۳۰ ساله و قاسم خضیری ۱۷ ساله، به ضرب گلوله نیروهای امنیتی حکایت دارد. ویدیوهایی نیز که بهویژه شامگاه یکشنبه ۲۷ تیر از اعتراضات در شهرهایی چون سوسنگرد منتشر شده است، صدای شلیکهای پیاپی گلوله را بازتاب میدهد.
مستندسازان ایرانی در بیانیهای تحت عنوان «و دوباره بر سر آب، آتش به پا شد!» به این رخدادها واکنش نشان دادند و نوشتند: «این قصه تلخناک پرآبترین استان ایران است که کارون، مارون کرخه و اروندش گواهند که پیوسته از چشمان مردمان، خونابه روان است».
امضاکنندگان این بیانیه که در میان آنها نام چهرههایی چون کامران شیردل، ناصر صفاریان، هادی آفریده و مژگان ایلانلو دیده میشود با اشاره به سرکوب معترضان گفتهاند که «این بار در هورالعظیم همواره مرگ میروید و صدای دادخواهان در مرداب خاموش میگردد».
طبق گزارشها اعتراضات در خوزستان تا دستکم ۱۷ شهر از جمله اهواز، سوسنگرد، شادگان، شوش، شاوور و کرخه گسترش یافته است. اخبار تاییدنشده نیز حاکی از آن است که دو نفر دیگر هم در این اعتراضات کشته شدهاند و مجموع کشتهشدگان به چهار نفر رسیده است.
امضاکنندگان بیانیه در نهایت تاکید کردهاند که «ما کارگردانان سینمای مستند، بر پایه سنت کاریمان همیشه بازتابدهنده رنج و خواست مردمانمان بودهایم و امروز نیز در کنار تشنگان خوزستان میمانیم و سرکوب مردمی که زندگی را جستوجو میکنند تا آب به آبادی برسد به شدت محکوم میکنیم».
استان خوزستان امسال یکی از گرمترین تابستانهای خود را سپری میکند و طی هفتههای اخیر افزایش دما در این استان چند بار باعث شد ادارههای دولتی بیشتر شهرهای خوزستان تعطیل شوند.
با استفاده از شبکههای اجتماعی اینستاگرام و توییتر و گزارشهای رادیو فردا؛ س.ن
انتخاب سردبیر