خبرخوان
آنگلا مرکل میگوید توافق هستهای ایران با چالشهای زیادی روبرو است
نگلا مرکل که در کنفرانس خبری پس از دیدار روز پنجشنبه خود با جو بایدن
آنگلا مرکل٬ صدراعظم آلمان گفته است، توافق هستهای با ایران موسوم یه برجام با چالشهای زیادی روبه رو است و باید تمامی تلاشها خود را برای دستیابی به یک نتیجه موفقیتآمیز به کار بگیریم.
آنگلا مرکل که در کنفرانس خبری پس از دیدار روز پنجشنبه خود با جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در واشینگتن، صحبت میکرد، اظهار داشت، اکنون توپ در زمین ایران است.
به گفته صدراعظم آلمان، موضوع توافق هستهای ایران یکی از محورهای گفتوگوی او با رئیس جمهور آمریکا بوده است.
این سخنان آنگلا مرکل در حالی مطرح شده که خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه اعلام کرد، ایران تا قبل از روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی، آمادگی حضور در دور هفتم مذاکرات احیای توافق هستهای موسوم به برجام در وین، پایتخت اتریش را ندارد.
طبق این گزارش انتظار این است که دور هفتم مذاکرات مربوط به احیای برجام احتمالا تا پیش از نیمه ماه اوت (بیش از یک ماه دیگر) در وین از سر گرفته نشود.
تیر ۲۵, ۱۴۰۰
Iran -- Muharram mourning ceremony
در حالی که مسئولان بهداشتی در ایران میگویند «موج پنجم» شیوع کرونا در ایران آغاز شده رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفته «امسال اجازه تعطیلی هیچ هیئتی را نخواهیم داد.»
در حالی که مسئولان وزارت بهداشت میگویند «موج پنجم» شیوع کرونا در ایران آغاز شده و تهران و نیمه شمالی کشور نیز در معرض خطر قرار گرفتهاند، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفته است که «امسال اجازه تعطیلی هیچ هیئتی را نخواهیم داد» و با تعطیلی روضههای خانگی نیز مخالفت خواهیم کرد.
براساس گزارش خبرگزاری ایرنا، محمد قمی روز پنجشنبه ۲۴ تیر ماه در یک همایش مرتبط با هیات های مذهبی گفته است که «اجازه نمی دهیم احکام و معارف بر روی زمین بماند.»
این اظهارات در حالی مطرح میشود که همزمان با افزایش آمار جانباختگان و مبتلایان جدید به کرونا در ایران بر اثر شیوع گسترده ویروس دلتای کرونا، برخی کارشناسان درباره گسترده شدن پیامدهای بحران تازه هشدار جدی دادهاند.
وزارت بهداشت ایران نیز اعلام کرده است که در روزهای گذشته تعداد شهرهای قرمز کشور به ۱۶۹ مورد و تعداد شهرهای نارنجی به ۱۶۶ مورد افزایش یافته است و سعید نمکی، وزیر بهداشت، روز جمعه ۲۵ تیرماه از عدم رعایت پروتکل های بهداشتی ابراز نگرانی کرده و گفته است که تکلیف بازگشایی مدارس هم با توجه به موج پنجم کرونا مشخص نیست.
روحالله جزایری، قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی، هم روز سهشنبه، ۸ تیر، اعلام کرده بود که تمامی برنامههای مذهبی در کشور برگزار خواهند شد و در قالب یک برنامه ۱۰۰ روزه، ۴۰ روز استقبال به ماه محرم خواهند رفت و «۳۰ روز برنامههای عملیات محرم و ۳۰ روز نیز برنامههای ماه صفر و اربعین خواهند بود.»
پیش از این در بهمنماه پارسال، علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ایران از نحوه برگزاری برخی مراسمهای مذهبی مانند نماز جمعه در قم بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی انتقاد کرد، اما با واکنش تند روحانیون و نهادهای مذهبی این شهر روبهرو شده و مجبور به عذرخواهی شد.
بر اساس گزارش های ایرنا، ایسنا و رادیو فردا/ف.ق
تصویر آرشیوی از راحله احمدی در گفتوگو با شبکه تلویزیونی منوتو
سوگند کردافشاری، دختر راحله احمدی، خبر داده است که علیرغم درخواست و پیگیری خانواده به این زندانی سیاسی اجازه مرخصی و خداحافظی با مادر بزرگش را نداده اند.
او در اکانت توییتر خود نوشته است که نامه پزشکی قانونی را به زندان اوین تحویل داده اما قوه قضائیه با درخواست خانواده او برای مرخصی و ملاقات آخر راحله احمدی با مادرش موافقت نکرده و مادر خانم احمدی چشم به راه دخترش، چشم از این دنیا بسته است.
راحله احمدی، مادر صبا کردافشاری است که از فعالیتهای مدنی دخترش حمایت کرده بود و به ۳۱ ماه زندان محکوم شده است. او در حال حاضر در زندان اوین زندانی است.
صبا کردافشاری از مخالفان حجاب اجباری است که پیشتر از سوی دادگاه انفلاب تهران به ۲۴ سال حبس تعزیری محکوم شده بود که از این میزان، ۱۵ سال زندان به عنوان اشد مجازات در خصوص وی قابل اجرا بود.
حکم او اما اسفند سال گذشته با رای شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ۷ سال و نیم کاهش یافت. او در زندان قرچک زندانی است.
بر اساس گزارش شبکههای اجتماعی و رادیو فردا/ف.ق
حمیدرضا صدر، منتقد سینما و مفسر فوتبال، به علت بیماری سرطان درگذشت
حمیدرضا صدر نویسنده، مترجم، منتقد سینما و مفسر فوتبال، در سن ۶۵ سالگی به دلیل ابتلا به سرطان درگذشت.
او در سه سال گذشته درگیر بیماری سرطان بود و مدتی نیز در آمریکا برای درمان سرطانش به سر برد. خانواده آقای صدر در روزهای گذشته خبر از توقف شیمی درمانی او و وخامت حالش داده بودند.
آقای صدر از شناخته شده ترین مفسران فوتبال در ایران در سال های گذشته بود، کتابهایی چون «نیمکت داغ»، «روزی روزگاری فوتبال» و «پسری روی سکوها» نوشته بود که به تاریخ فوتبال جهان و ایران اختصاص دارند.
او که دانشآموخته رشته برنامهریزی شهری در دانشگاه تهران و لیدز انگلستان بود، در حوزه نقد سینما نیز فعال بود و کتاب «درآمدی بر تاریخ سیاسی سینمای ایران» را نوشته است.
حمیدرضا صدر سابقه روزنامهنگاری نیز داشت و با برخی رسانهها مانند هفته نامه سروش و مجله سینمایی فیلم همکاری میکرد.
دانش صدیقی، خبرنگار و عکاس رویترز
دانش صدیقی، خبرنگار و عکاس رویترز، روز جمعه، ۲۵ تیر در جریان درگیریهای بین نیروهای امنیتی افغانستان و طالبان در مرز پاکستان کشته شد.
یک فرمانده افغان که به نام او اشاره نشده، به خبرگزاری رویترز گفته است که نیروهای ویژه افغان در حال جنگ برای بازپسگیری منطقه اسپین بُدَک بودند که آقای صدیقی و یک افسر ارشد افغانستان بر اثر آتشباران متقابل طالبان کشته شدند.
دانش صدیقی از سال ۲۰۱۰ همکاری خود را با رویترز آغاز کرد و اخبار مربوط به جنگهای افغانستان و عراق، بحران پناهندگان روهینگیا، اعتراضات هنگ کنگ و زلزله های نپال را پوشش میداد. اودر سال ۲۰۱۸ بابت ساخت مستندهایی با موضوع «بحران پناهندگان روهینگیا» جایزه پولیتزر را از آن خود کرد.
به گزارش رویترز، دانش صدیقی از اوایل این هفته به عنوان خبرنگار با نیروهای ویژه افغان مستقر در استان جنوبی قندهار همراهی و از درگیریهای نیروهای افغان و طالبان گزارش تهیه میکرد.
به گزارش رویترز، آقای صدیقی، صبح روز جمعه پیش از آتش بار دوباره طالبان که منجر به مرگ او شد، به این خبرگزاری گفته بود که به دلیل اصابت ترکش از ناحیه بازو زخمی شده و تحت درمان قرار دارد و حال او رو به بهبودی است.
به گفته فرمانده افغان در زمان حمله دوباره طالبان در حال گفتوگو با مغازهداران منطقه بوده است.
رویترز اعلام کرده که تا پیش از بیانیه وزارت دفاع افغانستان نمیتواند به طور مستقل جزئیات درگیریهای امروز که منجر به مرگ خبرنگار این خبرگزاری شده را تائید کند.
بنا بر گزارشها، طالبان روز چهارشنبه، ۲۳ تیر منطقه مرزی اسپین بُدَک را که به عنوان دومین گذرگاه بزرگ مرزی میان افغانستان و پاکستان است و از اهداف مهم آنها برای پیشروی سریع به سراسر کشور به شمار میرود، تصرف کردند.
"Zakhm Kari", Iranian Series
محمدحسین مهدویان، کارگردان سریال زخم کاری، از عدم پخش قسمت هفتم این سریال به دلیل سانسور، خبر داده است.
آقای مهدویان در اینستاگرام خود نوشته که از دوازده مورد سانسور قسمت هفتم سریال، ده مورد را انجام داده و در دو مورد دیگر «به خاطر جلوگیری از آسیب جدی به داستان»، تصمیم به «تعدیل صحنهها» گرفته است اما سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا) مجوز نمایش قسمت هفتم سریال زخم کاری را صادر نکرده است.
این سازمان که به صداوسیمای حکومت ایران وابسته است، کار نظارت بر پخش فیلم و سریالهای پخش شده در شبکه نمایش خانگی را بر عهده گرفته و میگوید مجوزهای صادرشده توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به رسمیت نمیشناسد.
محمدحسین مهدویان سابقه ساخت فیلمهایی چون «ایستاده در غبار»، «لاتاری» و دو فیلم «ماجرای نیمروز» با مضامین امنیتی و نظامی مورد نظر حکومت ایران دارد.
علی سعد، معاون کاربران و تنظیمگری اجتماعی ساترا نیز در توییتر خود با تایید سانسور قسمتهایی از سریال زخم کاری، کارگردان این سریال را به «جنجال پیاپی»، «به عنوان یک تکنیک بازاریابی» متهم کرده است.
آقای مهدویان پیش از این و پس از پخش قسمت ششم سریال زخم کاری هم در اینستاگرام خود به سانسور قسمت هایی از این سریال اعتراض کرده و گفته بود که مدیران «چنان از درک واقعیات حاکم بر جامعه عاجزند که گویی بر چشمها و گوشهایشان مهر زدهاند».
او درخواستهای سانسور سریالش را «عموما غیرمنطقی و غیرعرفی» دانسته بود و گفته بود تعامل با صدوسیما «از سر جبر و ناچاری» بوده است.
بر اساس گزارش شبکههای اجتماعی و رادیو فردا/ف.ق/ر.ح
قرارداد ۲ میلیارد دلاری قرارگاه خاتمالانبیا سپاه در آخرین روزهای دولت روحانی
در حالی که کمتر از یک ماه به پایان فعالیت دولت حسن روحانی باقی مانده است، محمدباقر نوبخت، رئيس سازمان برنامه و بودجه و معاون رئيس جمهور از امضای قراداد ۲ میلیارد دلاری طرح راه آهن رشت- آستارا با قرارگاه خاتمالانبیای سپاه خبر داده است.
آقای نوبخت گفته کشور آذربایجان قرار بود در این طرح مشارکت کند ولی به دلیل تحریمها «از اجرای این طرح سرباز زده است» و هفته آینده این قرارداد با قرارگاه خاتم الانبیا «نهایی و امضا میشود».
بحث ساخت ۱۶۰ کیلومتر خط راهآهن رشت-آستارا از تابستان سال ۹۵ مطرح شده بود و مقامهای دولت ایران بارها وعده دادهاند که این پروژه را در طول ۴۸ ماه نهایی خواهند کرد.
مقامهای دولت ایران پیش از این گفته بودند راهاندازی این راهآهن «مهمترین پروژه مشترک ایران و آذربایجان است و جمهوری آذربایجان در این طرح ۵۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری میکند ولی اکنون خبر دادهاند که این کشور از سرمایهگذاری منصرف شده است.
قرارگاه خاتمالانبیای سپاه از سال ۱۳۶۸ فعالیت خود را شروع کرده است، در دهه اخیر به مهمترین پیمانکار حوزههای عمرانی ایران تبدیل شده است و در بسیاری از پروژههای کلان جای شرکتهای خصوصی را گرفته است.
یک فعال سیاسی کرد ایرانی در کردستان عراق «ترور» شد
یک فعال سیاسی کرد در محل کار خود واقع در محله ژاله سلیمانیه اقلیم کردستان عراق توسط افراد ناشناس به قتل رسید.
منابع حقوق بشری کرد هویت این فعال سیاسی کرد را «بهروز رحیمی» معروف به «ریبین»، ۴۹ ساله و اهل دیواندره کردستان ایران معرفی کردهاند که از ۱۰ سال پیش به عنوان پناهجوی سیاسی در کردستان عراق ساکن بوده است.
ویدئویی از لحظه قتل بهروز رحیمی در شبکههای اجتماعی منتشر شده است که رادیو فردا قادر نیست صحتوسقم آن را تایید کند.
امجد حسین پناهی، فعال سیاسی کرد، در صفحه توئیتر خود نوشته است که آقای رحیمی «از اعضای پژاک بود و نزدیکان این فعال سیاسی بر این باور هستند که وی توسط عواملجمهوری اسلامی ترور شده است».
سازمان حقوق بشری «ههنگاو» به نقل از همسر بهروز رحیمی نوشته است که او سه ماه پیش توسط نهادهای امنیتی ایران تهدید شده بود.
روناهی، همسر آقای رحیمی، به ههنگاو گفته است که «عوامل ایران اوایل بهار امسال از طریق تماس تلفنی و شبکههای مجازی ما را تهدید کردند و از ما خواستند که دست از فعالیتهای سیاسی خود برداریم و زمانی که متوجه شدند ما حاضر به این کار نیستم اینبار به ما پیشنهاد همکاری داده و از ما خواستند که در قبال پول و امکانات مالی با آنها همکاری کنیم که به آنها جواب رد دادیم».
براساس گزارش همین سازمان، بهروز رحیمی که نگهبان یک انبار بود توسط سرنشینان یک اتومبیل (بیامدبلیو مشکی) با اسلحه کلت کمری (مجهز به صدا خفهکن) از پشت سر هدف اصابت گلوله قرار گرفت و پس از انتقال به بیمارستان شورش سلیمانیه در اثر شدت جراحات وارده جان باخت.
مقامهای کردستان عراق هنوز در این زمینه اظهارنظر نکردهاند.
بر اساس گزارش شبکههای اجتماعی، سایت ههنگاو و رادیو فردا/ف.ق/ک.ر
دبیرکل سازمان بهداشت جهانی: رد فرضیه سرایت ویروس کرونا از آزمایشگاه زودهنگام بود
دبیرکل سازمان بهداشت جهانی میگوید «من خودم تکنسین آزمایشگاه بودم و خطا در آزمایشگاهها رخ میدهد».
دبیرکل سازمان بهداشت جهانی اقرار کرد که رد رابطه احتمالی میان شیوع بیماری کووید- ۱۹ و سرایت آن از آزمایشگاه «زودهنگام» بود و از دولت چین خواست در عین حال که دانشمندان درباره منشاء پیدایش ویروس کرونا تحقیق میکنند، بیشتر شفافسازی کند.
تدروس ادهانوم روز پنجشنبه ۲۴ تیر در یک چرخش نامعمول نسبت به ملاحظهکاریهایش در رابطه با کشورهای قدرتمند عضو سازمان بهداشت جهانی گفت هیات بینالمللی که اوایل سال جاری میلادی به منظور تحقیق درباره منشاء ویروس کرونا به چین سفر کرده بود برای دسترسی به اطلاعات خام با چالشهای بسیاری مواجه بود.
او به خبرنگاران گفت که این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد از پکن میخواهد بیشتر شفافسازی کند و به ویژه در رابطه با اطلاعات و دادههای خام مربوط به روزهای اولیه شیوع این بیماری با ما همکاری داشته باشد.
آقای ادهانوم سپس در اظهاراتی بر خلاف گزارش ماه مارس خود که در آن گفته بود احتمال سرایت ویروس از آزمایشگاه «به شدت غیرمحتمل» است، گفت: رد این نظریه زودهنگام بود.
دبیرکل سازمان بهداشت جهانی افزود: «من خودم تکنسین آزمایشگاه بودم. من ایمونولوژیست هستم و در آزمایشگاه کار کردهام و خطا در آزمایشگاهها رخ میدهد».
یکی از فرضیههای قدرتمند درباره منشا پیدایش ویروس کرونا این است که ویروس از آزمایشگاهی در شهر ووهان چین به بیرون نشت کرده است. دولت پیشین ایالات متحده بهویژه بر این فرضیه اصرار داشت، اما سازمان بهداشت جهانی آن را رد کرد.
بر اساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس/ س.ن/ک.ر
عکس آرشیوی است.
مدیرکل اداره هواشناسی استان سیستانوبلوچستان روز پنجشنبه اعلام کرد که میزان آلودگی هوای زاهدان به ۴۰ برابر حد مجاز رسیده است.
محسن حیدری به خبرگزاری ایسنا گفت که غلظت ذرات معلق در هوای زاهدان و گسترش گرد و غبار به حدی است که شعاع دید ِ افقی در برخی از مناطق به ۲۰۰ متر کاهش یافته است.
او علت افزایش میزان آلودگی هوا در زاهدان را تشکیل توده عظیم گرد و غبار در دشتهای مرزی با پاکستان دانست که با وزش باد به زاهدان نفوذ کرده است.
آلودگی هوا در کلانشهرهای ایران طی سالهای اخیر به یکی از معضلات محیط زیستی تبدیل شده است و شماری از کارشناسان از عملکرد مسئولین جمهوری اسلامی در این زمینه انتقاد میکنند.
ادامه آتشسوزی در جنگلهای زاگرس برای هفتمین روز متوالی
آتشسوزی در جنگلهای جنوب غربی استان کهگیلویه و بویراحمد، در میان جنگلهای زاگرس پس از هفت شبانهروز همچنان ادامه دارد.
به گزارش روزنامه همشهری، با گذشت یک هفته از شروع آتشسوزی و بهرغم تلاشهای مردم منطقه هنوز آتش مهار نشده و و در مناطق پراکنده شعلهور است.
در این گزارش آمده که حجم آتش به حدی است که نیروها پس از چند روز عملیات شبانهروزی نتوانستهاند به محل اعزام خود برگردند.
با وجود اینکه بالگردها در روز چهارم به محل آتشسوزی اعزام شدند، اما بالگرد آبپاش هنوز نتوانسته است برای مهار آتش مفید باشد.
بر طبق آمار اعلام شده از سوی سازمانهای امدادی و محیطزیستی، در ۹۰ درصد آتشسوزیهای جنگلی عامل انسانی مقصر است.
اصغر فرهادی در کنار دخترش سارینا فرهادی و امیر جدیدی، بازیگران فیلم «قهرمان»
محمد رسولاف، در واکنش به اظهارات اصغر فرهادی در خصوص همکاری با بازیگرانی که سابقه همکاری با نهادهای اطلاعاتی و امنیتی دارند، نوشت که با این استدلال آیشمن هم فقط یک سرباز بود که میکوشید وظیفهاش را به خوبی انجام دهد!
در نشست مطبوعاتی عوامل ساخت فیلم سینمایی «قهرمان»، آخرین ساخته اصغر فرهادی که روز گذشته در جشنواره کن به نمایش درآمد، بابک غفوری آذر، خبرنگار رادیو فردا از اصغر فرهادی پرسیده بود که در انتخاب همکارانتان تا چه حد به عملکردهای پیشین آنها دقت میکنید؟
اشاره خبرنگار رادیو فردا در این پرسش به حضور امیر جدیدی در فیلم «روز صفر» محصول وزارت اطلاعات حضور و همکاری محسن تنابنده با سازمان سینمایی اوج سپاه پاسداران همکاری بوده است.
آقای فرهادی در پاسخ به این پرسش گفته بود که تنها نقش و بازی بازیگران در ایفای آن نقش برای او مهم است.
محمد رسولاف، کارگردان ایرانی، روز پنجشنبه در انتقاد از این سخنان اصغر فرهادی در توئیتی نوشت: «اگر هویت شغلی ما حساسیتهای ضروری انسانیمان را از میان ببرد، تبدیل به شئ میشویم. «بازیگر، بازیگر است» ترویج و عادیسازی شیشدگیاست».
حضور اصغر فرهادی، کارگردان ایرانی برنده دو جایزه اسکار، که این روزها با جدیدترین فیلم بلند خود در جشنواره فیلم کن حضور دارد، با حاشیههای دیگری نیز همراه بوده است.
او در مصاحبهای ایران را کشوری خوانده بود که حق آزادی بیان و اندیشه در آن وجود ندارد.
او بعدتر این اظهارنظرها را تکذیب کرد و ترجمه گفتههای خود را نادرست خواند.
روز سهشنبه فیلم «قهرمان» ساخته اصغر فرهادی در بخش مسابقه هفتاد و چهارمین جشنواره فیلم کن به نمایش درآمد. این فیلم ۱۲۷ دقیقهای که در ایران مقابل دوربین رفته است، روایتگر نقش شبکههای اجتماعی، مقبولیت عمومی، عملکرد سازمانهای مردمنهاد، بیاعتمادی روزافزون حاکم بر جامعه و شکاف عمیق اجتماعی در میان اقشار مختلف جامعه است.
محمد رسولاف از سینماگران منتقد جمهوری اسلامی ایران است که تاکنون تجربه زندان، ممنوعالخروجی، ممنوعیت کار و حکم قضایی برای زندان طولانیمدت را به خاطر اظهارات و فعالیتهای انتقادی خود داشته است.
فرهاد محمدی، وکیل دادگستری در سنندج
فرهاد محمدی، وکیل دادگستری در سنندج، چهارشنبه، ۲۳ تیر برای گذراندن محکومیت خود به ده ماه حبس روانه زندان این شهر شد.
به گزارش مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، این وکیل دادگستری به اتهام «تشکیل گروه مخالف نظام با هدف برهم زدن امنیت کشور» به چهار سال زندان محکوم شده بود، اما این حکم در دادگاه تجدیدنظر به ۱۰ ماه زندان کاهش یافت.
مصادیق اتهام آقای محمدی، تشکیل شاخه کردستان حزب وحدت ملی است که از سال ۹۴ فعالیت خود را با مجوز رسمی آغاز کرد و بیشتر فعالیتهای آن در حوزه مسائل اجتماعی، محیط زیست و حقوق زنان بود.
این وکیل دادگستری دیماه سال ۹۷ بازداشت و پس از شش ماه با وثیقه آزاد شده بود.
پروانه وکالت آقای محمدی از زمان بازداشت او تاکنون تعلیق شده است.
بنا بر اعلام شبکه حقوق بشر کردستان، آقای محمدی از وکلای شناختهشده شهر سنندج است. پیشتر ۵۹ وکیل دادگستری با انتشار نامهای سرگشاده خواستار آزادی این همکار خود شده بودند.
اورشلیم/بیتالمقدس
روزنامه اسرائیلی جروزالم پست روز پنجشنبه، ۲۴ تیر، خبر داد که یک هیئت از ایرانیان تبعیدی همراه با برخی از مقامات دولت پیشین آمریکا در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ، در سفری در ارتباط با ایران، هفته آینده به اسرائیل خواهند رفت.
این گروه برای آنچه که ابراز همبستگی با اسرائیل در برابر حماس و جهاد اسلامی فلسطین، که هر دو از سازمانهای «مورد حمایت ایران» هستند، به اسرائیل سفر میکنند.
به نوشته این روزنامه انگلیسیزبان، این دیدار از سوی اندیشکده «آوای آزادی»، که در آمریکا فعالیت میکند، ترتیب یافتهاست.
به گزارش جروزالم پست، برای این هیئت دیدارهایی با اعضای وزارت خارجه، بازدید از واحدهایی از ارتش و همچنین نشستهایی با کارشناسان امنیتی اسرائیلی تعیین شدهاست.
آنها همچنین به نزدیکی نوار غزه و مرز با لبنان و سوریه برده خواهند شد تا تهدیدات ناشی از حماس، حزبالله و تثبیت نظامی ایران، از جنوب و شمال برایشان توضیح داده شود و از اماکن باستانی اورشلیم نیز دیدار خواهند کرد.
بیژن رفیع کیان، ارشدترین عضو اندیشکده «آوای آزادی» که یک مقام پیشین آمریکایی ایرانیزاده و از مهرههای مرتبط با برخی از چهرههای سیاسی آمریکایی است، گفتهاست که «ما این دیدار تاریخی را ترتیب دادیم تا همبستگی ایرانیان آزاد با اسرائیل را بیان کنیم».
آقای کیان تأکید کردهاست باید میان مردم ایران با «حکومت جنایتکار، ناکارآمد و فاسد کنونی که خود را به ایرانیان تحمیل کرده، تفاوت قائل شد».
در وبسایت مؤسسه «آوای آزادی» اسامی سام کرمانیان، مرتضی انواری، بهزاد صارم و امیر حمیدی، به عنوان هیئت مدیره ذکر شدهاست.
بیژن کیان و سام کرمانیان، دو تن از ۳۰ نفری بودند که هفته گذشته نیز در یک نامه بیسابقه به نفتالی بنت، نخستوزیر جدید اسرائیل، دولت او را برحذر داشتند از اینکه سیاست فشار و سختگیری شناخته شده اسرائیلی در ارتباط با ایران را تغییر دهد.
نامه این افراد به نفتالی بنت در روزهایی منتشر شد که درگیری لفظی شدید میان بنیامین نتانیاهو از یکسو با نفتالی بنت و بنی گانتز، نخستوزیر و وزیر دفاع دولت جدید از سوی دیگر، بر سر ایران، شدیداً در جریان است.
نامه با امضای ۳۰ نفر در موقعیت زمانی جاری این شائبه را ظاهراً ایجاد کرده که آنها سیاستهای بنیامین نتانیاهو را در قیاس با دولت جدید اسرائیل، در قبال ایران، کارسازتر میدانند.
چهار تن از مقامات دولت دونالد ترامپ شامل ویکتوریا کوتس، الی کوهانیم، لن خودرووسکی و آدام لوینگر هشت ایرانی عضو هیئت ایرانی عازم اسرائیل را در این سفر همراهی میکنند. جروزالم پست نوشته که ایرانیان این هیئت برای اولین بار است که به اسرائیل سفر میکنند.
به گفته خانم کوتس، سفر این هیئت از نظر چشمانداز صلح، برای زمانی که «حکومت خودکامه کنونی در ایران به تاریخ پیوسته باشد»، اهمیت دارد.
لن خودرووسکی، عضو دیگر هیئت، سال گذشته در مقالهای برای روزنامه جروزالم پست خواهان «پیمان کوروش کبیر» میان اسرائیل و ایرانیان شده بود.