«حمله پهپادی» به فرودگاه بینالمللی اربیل عراق
فرودگاه اربیل (عکس از آرشیو)
منابع امنیتی در اقلیم کردستان عراق میگویند، سه شنبه فرودگاه بین المللی اربیل که پایگاه نیروهای آمریکایی در آن قرار دارد با پهپاد هدف قرار گرفته است.
این منابع که نامشان فاش نشده به رویترز گفتهاند، به دنبال این حمله، آژیر خطر در کنسولگری آمریکا در شهر اربیل مرکز اقلیم کردستان عراق به صدا درآمد.
به دنبال این حمله فعالیتهای پروازی فرودگاه بین المللی اربیل متوقف شده است.
یک سخنگوی نظامی آمریکایی هم در این زمینه گفته است، این حمله ساعت ۱۱:۱۵ شب به وقت محلی صورت گرفت. بر اساس برآوردهای اولیه یک پهپاد بوده و خسارت و تلفات به همراه نداشته است.
در حالی حمله به فرودگاه اربیل روی داده است که روز گذشته نیز پایگاه عین الاسد و سفارت آمریکا در بغداد هدف حمله قرار گرفتند.
هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حملات را به عهده نگرفته است اما آمریکا گروههای شبه نظامی وابسته به حکومت ایران را مسئول حملات موشکی و پهپادی در خاک عراق دانسته است.
در فروردین ماه سال جاری فرودگاه اربیل در اقلیم کردستان عراق با پهپاد هدف قرار گرفت. این حمله به یک ساختمان خساراتی وارد کرد اما تلفاتی به همراه نداشت.
اما در حمله راکتی در بهمن ماه سال گذشته به اطراف فرودگاه بینالمللی اربیل، در نزدیکی محل استقرار نیروهای آمریکایی در شمال عراق، دستکم هشت تن مجروح شدند و یک نفر نیز جان باخت.
تیر ۱۶, ۱۴۰۰
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهوری ایران
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور ایران روز سه شنبه گفته است بحران خاموشی و قطع برق تا اوایل مرداد ماه سال جاری ادامه خواهد داشت.
طی هفتههای اخیر قطع مکرر و طولانی برق در شهرهای ایران باعث اعتراضاتی در کشور شد. در همین زمینه، حسن روحانی، رئیس جمهور نیز از شهروندان عذرخواهی کرد.
اسحاق جهانگیری در حاشیه بازدید از مرکز ملی راهبری شبکه برق کشور گفته است٬ اکنون حدود ۶۴ هزار مگاوات مصرف برق داریم اما حدود ۵۳ هزار مگاوات ظرفیت تولید است و ۱۱ تا ۱۲ هزار مگاوات کسری در حوزه تولید برق داریم.
معاون حسن روحانی اضافه کرد، ما حداکثر تا اوایل مردادماه بحران خاموشی خواهیم داشت.
اسحاق جهانگیری در ادامه اظهار داشت: وزیر نیرو طبق اصل ۱۲۷ و ۱۳۸ قانون اساسی در نشست فردای هیأت دولت اختیاراتی را بر عهده خواهد گرفت و قرار است او در نقش فرماندهی این حادثه «بحران خاموشی برق» مدیریت لازم را داشته باشد.
وی همچنین گفته است، مراکز تولید رمز ارز دارای مجوز در مقطع فعلی اجازه ندارند در هیچ ساعتی از شبانه روز فعال باشند.
از ماه گذشته، قطع برق زندگی روزمره بسیاری از شهروندان را در ایران با مشکلات مواجه کرده است.
مسئولان، شدت گرفتن خشکسالی و وارد مدار شدن سریعتر چاههای کشاورزی را از دیگر دلایل کمبود برق در روزهای اخیر در ایران ذکر میکنند. اما دیماه سال گذشته پس از قطعی گسترده برق در چندین شهر اعلام شد که استخراج رمزارز بیتکوین و فشار زیاد آن به شبکه برق کشور، عامل اصلی این اتفاق بوده است
این وضعیت باعث شده است که در روزهای اخیر ساکنان شهرهای مختلف کشور در مقابل ادارات برق تجمع کرده و علیه مقامات جمهوری اسلامی بویژه علی خامنهای شعار بدهند.
شاهزاده خالد بن سلمان، جانشین وزیر دفاع عربستان
شاهزاده خالد بن سلمان، جانشین وزیر دفاع عربستان سعودی روز سه شنبه با مقامات ارشد آمریکایی در خصوص جنگ یمن و «تهدیدهای» ایران در منطقه مذاکره کرد.
رویترز میگوید، جانشین وزیر دفاع عربستان بلندپایه ترین مقام عربستان سعودی است که از زمان روی کار آمدن دولت جو بایدن از ژانویه سال جاری به واشینگتن سفر کرده است.
شاهزاده خالد بن سلمان برادر کوچکتر محمد سلمان، ولیعهد عربستان است که در عمل قدرت را در این کشور در دست دارد.
اخیرا در گزارش اطلاعاتی آمریکا تصریح شد که محمد بن سلمان طرح ربودن یا قتل جمال خاشقچی، روزنامهنگار و منتقد دولت عربستان در سال ۲۰۱۸ در استانبول را تایید کرده بود.
جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید گفته است که احتمالا موضوع قتل جمال خاشقچی در در جریان مذاکرات شاهزاده خالد بن سلمان با مقام های آمریکایی مطرح خواهد شد.
دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا، روابط نزدیکی با عربستان سعودی داشت. دونالد ترامپ در نخستین سفر خارجی خود به عنوان رئیس جمهوری آمریکا به عربستان رفت.
خالد بن سلمان روز سه شنبه با کالین کال، معاون وزیر دفاع آمریکا دیدار و مذاکره کرد. گزارش حاکی است که در این دیدار معاون وزیر دفاع آمریکا و بر پایبندی واشینگتن در قبال روابط دفاعی با عربستان تاکید کرده است.
در همین زمینه، جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، گفت، معاون وزیر دکتر کال بر تعهد ایالات متحده برای کمک به عربستان سعودی در دفاع از قلمرو و مردم خود تأکید کرد.
سخنگوی پنتاگون اضافه کرد، دو رهبر همچنین درباره تلاش ها برای پایان دادن به جنگ در یمن و تعهد مشترک ایالات متحده و عربستان برای مقابله با فعالیتهای بی ثبات کننده ایران گفتوگو کردند.
جان کربی همچنین گفت که لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا برای لحظاتی در جریان مذاکرات خالد بن سلمان و دکتر کالین کال حضور پیدا کرد.
سخنگوی پنتاگون ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد ارتش آمریکا نیز در بخش هایی از این مذاکرات دو جانبه حضور داشت.
جانشین وزیر دفاع عربستان قرار است روز چهارشنبه با تعداد دیگری از مقام های آمریکایی دیدار کند.
انفجار در یک خط لوله انتقال نفتوگاز در شوش دستکم «سه کشته» برجای گذاشت
فرماندار شوش روز سهشنبه ۱۵ تیرماه اعلام کرد که انفجار در ایستگاه خط لوله انتقال نفتوگاز در بخش «فتحالمبین» این شهرستان سه کشته و چهار زخمی بر جای گذاشته است.
عدنان غزی به خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، گفته که این انفجار ناشی از «نشست گاز» در ایستگاه خط لوله انتقال نفتوگاز بوده است.
او با اعلام اینکه محل انفجار بین روستاهای بیت عجم و مجاهدین بوده است، سه نفر کشته شده را «کارشناسان شرکت بهره برداری نفتوگاز غرب کشور» معرفی کرده است.
فرماندار شوش گفته که در این انفجار چهار نفر دیگر به شدت زخمی شدهاند که به یک بیمارستان این شهر انتقال یافتهاند.
صنعت نفتوگاز ایران در سالهای اخیر بارها شاهد انفجار و آتشسوزی بوده است. روز ۱۲ خرداد امسال آتشسوزی عظیمی در پالایشگاه تهران رخ داد که چند مصدوم برجای گذاشت. آتشسوزی در مجتمعهای پتروشیمی نیز از جمله حوادث سالهای اخیر در صنعت نفتوگاز ایران بوده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری ایرنا و رادیو فردا/ک.ر
تیر ۱۵, ۱۴۰۰
کندی روند واکسیناسیون در ایران؛ کمتر از ۴.۵ میلیون نفر دستکم یک دوز واکسن زدهاند
آخرین آمار وزارت بهداشت ایران از روند واکسیناسیون در برابر کرونا نشان میدهد که تاکنون کمتر از چهار و نیم میلیون نفر از مردم کشور دستکم یک دوز واکسن دریافت کردهاند.
کندی روند واکسیناسیون در کشور با هشدارها درباره موج پنجم کرونا همراه شده است، ویروسی که طبق آمار رسمی وزارت بهداشت جان ۸۵ هزار و ۹۵ نفر را گرفته است ولی آمارهای غیررسمی دو تا سه برابر این رقم است.
مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت روز سهشنبه ۱۵ تیرماه اعلام کرد که تاکنون چهار میلیون و ۴۹۷ هزار و ۵۷۶ نفر دوز اول واکسن کرونا را زدهاند.
این گزارش همچنین میگوید که دو میلیون و ۱۷ هزار و ۸۰۹ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به شش میلیون و ۵۱۵ هزار و ۳۸۵ دوز رسیده است.
این رقم در حالی است که واکسیناسیون کامل جمعیت ایران نیازمند تزریق دستکم ۱۵۰ میلیون دوز واکسن است.
بیشتر واکسنهای تزریقشده در ایران سینوفارم، آسترازنکا و اسپوتنیک بوده است. در این میان واکسن «کو ایران برکت» نیز مجوز استفاده عمومی را گرفته است اگرچه هنوز مورد بررسی نهادهای علمی جهانی قرار نگرفته است. همچنین بهرغم وعدههای مقامات ایران این واکسن هنوز به تولید انبوه نرسیده است.
مسئولان دولتی به تازگی بار دیگر وعده دادهاند که تا آخر تیرماه روند واکسیناسیون کرونا به «سرعت نسبی» برسد. با این حال گزارشها حاکی است که برنامهریزی و تلاش مردم برای سفر به ارمنستان و دریافت واکسن رایگان تشدید شده است.
با استفاده از گزارشهای خبرآنلاین و رادیو فردا/س.ن/ک.ر
قطعی برق؛ روحانی از مردم «عذرخواهی» کرد، رئیسی از وزیر نیرو گزارش خواست
حسن روحانی قطعی برق را به «گرمای شدید و خشکسالی» و از مدار خارج شدن موقت نیروگاه بوشهر نسبت داده است.
همزمان با بالا گرفتن اعتراضات مردم در نقاط مختلف ایران به دلیل خاموشیهای مکرر، حسن روحانی که در هفتههای آخر دوره ریاستجمهوری خود بهسر میبرد، روز سهشنبه ۱۵ تیرماه گفت که به باور او، وزارت نیرو دولت او «در این زمینه مقصر نیست».
رئیسجمهوری ایران در عین حال در اقدامی که کمتر در میان مقامهای جمهوری اسلامی سابقه داشته است، گفت: «البته نسبت به مردم عزیزی که در این روزها دچار مشکل و رنج شدند، عذرخواهی میکنم».
آقای روحانی که در یک مراسم افتتاح واحد صنعتی سخن میگفت، وضعیت پیشآمده را به «گرمای شدید و خشکسالی»، از مدار خارج شدن موقت نیروگاه بوشهر و «افزایش» تولیدات صنعتی کشور نسبت داد و گفت: «البته دلایل دیگری وجود دارد که به معاون اول دستور دادم تا مشکلات و راهحلهای این معضل را شناسایی و برطرف نمایند».
او در مورد «دلایل دیگر» توضیحی نداد اما از دیماه پارسال پس از قطعی گسترده برق در چند شهر اعلام شد که استخراج رمزارز بیتکوین و فشار زیاد آن به شبکه برق کشور، عامل اصلی این اتفاق بوده است.
رئیس سازمان نقشهبرداری: ایران در حال نشست کردن است
رئیس سازمان نقشهبرداری ایران میگوید از ۳۱ استان کشور، ۲۹ استان در خطر پدیده «فرونشست زمین» قرار دارند.
غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی با بیان این که ایران در حال «نشست» کردن است، به مقامهای کشور هشدار داد که باید «تصمیمات قاطع» در این زمینه اتخاذ کنند.
به گفته وی، جلوگیری از روند افزایشی نرخ فرونشست، «نیاز به قدرتی فراتر از قدرتهای اجرایی» دارد و در صورتی که جلو این روند گرفته نشود، «شاهد تخریب بزرگ زیستمحیطی خواهیم بود.»
آقای جعفرزاده در عین حال راه برونرفت از این بحران را «بستن در چاهها، توقف برداشت آبهای زیرزمینی و اجرای برنامههای نگهداشت ذخایر زمینی» عنوان کرد.
وی با انتقاد از نحوه جمعآوری آبهای سطحی نیز گفت که به بهانه جمعآوری آبهای سطحی، «اقدام به آسفالتکردن زمین شده که این امر موجب کاهش نفوذپذیری زمین شده است.»
پیش از این نیز موسسه تحقیقاتی اینتللب که گروه بینالمللی مشاوره اطلاعاتی است، با انتشار چند تصویر ماهوارهای، فرونشست زمین در اطراف تهران را «بمب ساعتی بیصدا» توصیف کرده و آن را تهدیدی برای ۱۳ میلیون نفر جمعیت ساکن در این مناطق دانسته است.
سال ۹۷ نیز مجله علمی «نیچر» در گزارشی اعلام کرد که بخشهایی از تهران سالانه ۲۵ سانتیمتر نشست میکند که یکی از بالاترین رقمها در جهان است.
با استفاده از گزارش ایسنا و رادیوفردا/ ب. ب./ ف. دو.
آمار رسمی کرونا در ایران؛ دلتا به تهران رسید
به دنبال افزایش شناسایی بیماران مبتلا به نوع جهشیافته ویروس کرونا موسوم به دلتا، وزارت بهداشت ایران اعلام کرد طی ۲۴ ساعت منتهی به روز سهشنبه، ۱۴۶ نفر دیگر قربانی این بیماری شدند.
بر اساس اعلام مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، طی این مدت، ۱۶ هزار و ۸۰ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور نیز شناسایی شد که ۱۷۳۳ نفر از آنها بستری شدند.
بر اساس این گزارش، تا ظهر روز ۱۵ تیر، آمار رسمی بیماران کووید ۱۹ در ایران به سه میلیون و ۲۸۶ هزار و ۹۲۳ نفر و تعداد جانباختگان به ۸۵ هزار و ۹۵ نفر رسید.
در حال حاضر ۳۲۹۶ بیمار مبتلا به کرونا نیز در شرایط شدید این بیماری در بخش مراقبتهای ویژه در سراسر ایران بستری هستند.
آمار روزانه کرونا در ایران در حالی در اختیار رسانهها قرار دارد که نسبت به درستی آنها به ویژه در زمینه شمار قربانیان این بیماری، تردیدهای جدی وجود دارد.
در حال حاضر ۹۲ شهر ایران در وضعیت قرمز، ۱۸۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۷۳ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
پس از همهگیری گسترده گونه دلتا در سیستان و بلوچستان، تمامی ادارات، نهادها و بانکهای استان سیستان و بلوچستان، روز سهشنبه تعطیل اعلام شدند.
نادر توکلی، معاون درمان ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران نیز به ایلنا گفته که دلتا «در بیماران تهرانی هم مشاهده شده و به عبارتی این بیماری وارد پایتخت شده است.»
در شرایطی که مردم ایران به واکسن دسترسی ندارند و شمار قابل توجهی از گروههای اولویتدار نیز واکسینه نشدهاند، آقای توکلی افزود: «در حال حاضر مهمترین راهکار مقابله با کرونا حتی دلتا، به واکسینه شدن مردم برمیگردد و این کار باید با شتاب بیشتری انجام شود.»
با استفاده از گزارشهای مهر و ایلنا/ ب. ب./ ف. دو.
افزایش «پنج برابری» موارد ابتلا به کرونا در سیستان و بلوچستان
یک مقام دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خبر داد که موارد ابتلا به ویروس کرونا در استان سیستان و بلوچستان «پنج برابر» گذشته است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، محمدعباسی، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، گفت: «تعداد مبتلایان کرونا در دو موج قبلی بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر بود ولی در این موج جدید، ۱۵۰۰ نفر یعنی پنج برابر تعداد موارد مثبت قبلی است.»
وی افزایش شمار بیماران بدحال و موارد مرگ ناشی از کرونا در این استان را نیز به دلیل بالا بودن شمار مبتلایان این منطقه، «طبیعی» دانسته است.
در همین حال خبرگزاری ایلنا نیز به نقل از سیامک سمیعی، مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سلامت وزارت بهداشت، کمبود کیت برای انجام تست پیسیآر در مراکز درمانی سیستان و بلوچستان را «طبیعی» دانسته و علت آن را افزایش ناگهانی بیماری و «اقدامات تشخیصی و ردیابی تماس» عنوان کرده است.
اظهارات وی پس از آن بیان میشود که همزمان با افزایش انفجاری شمار مبتلایان در این استان به دلیل شیوع ویروس کرونا از نوع دلتا، گزارشهایی از کمبود تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی مربوط به کرونا در رسانهها منتشر شده بود.
مقامهای وزارت بهداشت از جمله سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران، انتقادات درباره مدیریت بحران شیوع کرونا را رد کرده و مدعی شدهاند این وزارتخانه برای مقابله با ویروس دلتای کرونا در برخی مناطق ایران «با موشک نقطهزن، شب و روز این نقاط» را مورد هدف قرار میدهد.
با استفاده از گزارشهای ایسنا و ایلنا/ ب. ب./ ف. دو.
حمله گسترده مخالفان باعث لغو مراسم دگرباشان جنسی در گرجستان شد
تجمع مخالفان دگرباشان در تفلیس پیش از آغاز حملات. هواداران حقوق دگرباشان ازجمله کلیسا را به «خشونتطلبی» و نقض حقوق شهروندی متهم میکنند
بنا بر گزارشها، هواداران حقوق دگرباشان در گرجستان پس از آنکه برنامهشان برای برگزاری «رژه افتخار» با حمله خشونتبار مخالفان این مراسم به فعالان و روزنامهنگاران و همچنین موضعگیری منفی دولت و دستگاه مذهبی مواجه شد، ناچار به لغو این برنامه شدهاند.
مراسم موسوم به «رژه افتخار» نوعی برنامه است که طی آن دگرباشان جنسی در کشورهای مختلف در مواقع خاصی به خیابان آمده و به راهپیماییهای نمایشی میپردازند.
به گزارش بخش گرجی رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، پس از اعلام این برنامه که قرار بود عصر دوشنبه ۱۴ تیر برگزار شود، صدها فرد خشونتطلب به خیابانهای تفلیس آمده و دستکم به ۵۰ روزنامهنگار در مکانهای مختلف پایتخت گرجستان حمله کردند.
در این جریان، از جمله دو خبرنگار رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی نیز که برای پوشش اخبار مرتبط در محل بودند، به اتهام گسترش «احساسات ضد گرجی» هدف حمله خشونتطلبان قرار گرفتند.
تصاویر ویدئویی نشان میدهد که گروههای ضد دگرباشان با در دست داشتن پرچم گرجستان به دفتر مرکزی «رژه افتخار» در تفلیس هجوم برده و پرچمهای رنگینکمان را پاره میکنند.
این دفتر در بیانیهای، دولت و کلیسا را متهم کرد که «موج عظیمی از نفرت» علیه جامعه همجنسگرا، دوجنسگرا و تراجنسیتی بهراه انداخته و در حمایت از حقوق شهروندان کوتاهی میکنند.
جِیمی فلای، رئیس رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، نیز با محکوم کردن حمله به روزنامهنگاران در بیانیهای گفت: «اقدامات خشونتآمیز علیه روزنامهنگارانی که تنها در حال انجام کار خود هستند، به ویژه در یک نظام دموکراسی، هیچ توجیهی ندارد.»
وی افزود: «ما از مقامهای گرجستانی میخواهیم که در مورد این حملات تحقیقات کامل انجام داده و افراد دخیل را سریعاً به دست عدالت بسپرند.»
بازداشت اعضای یک «گروه تروریستی» در جنوب ایران
نیروی انتظامی جمهوری اسلامی روز سهشنبه در اطلاعیهای از انهدام یک «باند تروریستی» و بازداشت اعضای «اصلی» آن خبر داد.
به گزارش روز سهشنبه، ۱۵ تیر، در پایگاه خبری پلیس، اعضای «اصلی» این گروه در استانهای جنوبی ایران شناسایی و بازداشت شدهاند.
در این اطلاعیه، به صراحت اشارهای به نام استان جنوبی مورد نظر نیروی انتظامی نشده و تنها آمده که «گروهی خرابکار با هدف آسیب رساندن به امنیت عمومی جامعه، اقدام به برنامهریزی و توطئهچینی مسلحانه در داخل کشور کرده بودند.»
به نوشته پایگاه خبری پلیس ایران، این گروه به «گروهکهای تروریستی» خارج از کشور «وابسته» بوده و از سوی آنها «حمایت و هدایت» میشده است.
در این اطلاعیه اشارهای به نام گروهی که پلیس ایران اعلام کرده این گروه به آن «وابسته» بوده نشده است.
نیروهای امنیتی و نظامی ایران به طور مکرر از بازداشت گروههای «مسلح وابسته» به خارج از کشور خبر میدهند، اما جزئیات مشخص یا سند قابل دفاعی برای اثبات ادعای خود ارائه نمیکنند.
با استفاده از گزارش پایگاه خبری پلیس/ ب. ب./ ف. دو.
شکست دوباره مذاکرات اوپک؛ قیمت نفت از ۷۷ دلار فراتر رفت
در پی شکست دوباره مذاکرات اوپک و کشورهای همپیمان به رهبری روسیه در روز دوشنبه ۱۴ تیرماه بر سر نحوه افزایش تولید نفت، قیمت نفت شاخص برنت از ۷۷ دلار فراتر رفت.
قیمت نفت از ابتدای سال جاری میلادی ۴۵ درصد رشد داشته است؛ موضوعی که موجب نگرانی از آثار تورمی آن بر کشورهای مصرفکننده نفت و کند شدن روند رشد جهانی اقتصاد جهان شده است.
مذاکرات اوپک به خاطر اختلافنظر امارات با دیگر اعضا شکست خورد و این در حالی است که در پی نشست ناموفق قبلی که روز جمعه برگزار شد، کاخ سفید هشدار داده بود افزایش قیمت نفت بر هزینههای سوخت شهروندان این کشور تاثیر منفی میگذارد.
امارات میگوید آوریل پارسال که به خاطر شیوع کرونا و افت مصرف جهانی نفت، ۲۳ کشور از جمله ۱۰ عضو اوپک برای کاهش تولید روزانه ۹.۷ میلیون بشکهای نفت توافق کردند، تولید پایه این کشور ۳.۱۷ میلیون بشکه در نظر گرفته شد و به همین دلیل این کشور هم اکنون ۲.۷ میلیون بشکه تولید نفت دارد، در حالی که ظرفیت تولید امارات در واقع ۳.۸ میلیون بشکه است.
امارات میگوید توافق کاهش تولید نفت باید طبق برنامه در آوریل ۲۰۲۲ لغو شود، اما دیگر اعضای اوپک و کشورهای همپیمان میگویند از ماه آینده تولید این مجموعه ۴۰۰ هزار بشکه افزایش یابد و از ابتدای ۲۰۲۲ تا پایان آن سال، ماهانه ۴۰۰ هزار بشکه در روز به تولید این مجموعه اضافه شود.
هم اکنون ۲۳ عضو این مجموعه ۵.۴ میلیون بشکه کمتر از ظرفیت، نفت تولید میکنند.
آژانس بینالمللی انرژی میگوید مصرف جهانی نفت در سال گذشته ۸.۶ میلیون بشکه کاهش یافت اما امسال ۵.۴ میلیون بشکه رشد خواهد داشت و سال آینده نیز ۳.۲ میلیون بشکه به مصرف جهانی نفت افزوده خواهد شد.
با استفاده از گزارشهای خبرگزاری فرانسه، آژانس بینالمللی انرژی، رادیو فردا/د.خ/ک.ر