Our Festival 7 στο θέατρο Ρεματιάς, με δωρεάν εκδηλώσεις
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 08:01
Το Our Festival 7, πιστό στο καλοκαιρινό του ραντεβού στο κατάφυτο θέατρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου, δίνει τη δυνατότητα σε ανεξάρτητες φωνές από όλο το φάσμα των τεχνών να μοιραστούν με το κοινό της Αθήνας το έργο τους, με ελεύθερη είσοδο.
Φέτος, για πρώτη φορά, και παρά τις υπάρχουσες προκλήσεις, καταφέρνει να φιλοξενήσει και τρεις δράσεις από το εξωτερικό, ανοίγοντας έτσι τον διάλογο και με τη διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο πολυθεματικό Φεστιβάλ απάντησαν στη «Ν», «Για ποιον λόγο μπορεί να βρεθεί κάποιος στο Our Festival;».
Καθημερινά από τις 18:00 – 20:00 | Ηχοτοπίο άσκοπης μετακίνησης – “Reinventing Exoticism”, Ελλάδα | Μελίσσα Κωτσάκη | Ηχητική περιπατητική εμπειρία | Διάρκεια: 50’
-«Για να παρακολουθήσει την δουλειά νέων καλλιτεχνών!» -Μελίσσα Κωτσάκη.
Homeward
-«Γιατί πρόκειται για μία συλλογική δουλειά, με στόχο την προώθηση της νέα δημιουργίας, όπου οι διαφορετικές εκφάνσεις της Τέχνης συνυπάρχουν και επικοινωνούν κάτω από το ίδιο πλαίσιο. Μία γιορτή δημιουργικότητας και αλληλεγγύης» -Φάνης Σακελλαρίου.
Ένα κουτάκι θέατρο | Ελεάννα Σταθοπούλου – Mind The Gap
-«Γιατί στο Our Festival σου δίνεται η ευκαιρία να θυμηθείς πως είναι να μην είσαι μόνος και να γίνεις κομμάτι του πιο συγκινητικού καλλιτεχνικού φαινομένου...» -Ελεάννα Σταθοπούλου.
Third Eye Bizarre
-«Γιατί είναι ένα Φεστιβάλ που γίνεται από τους ίδιους τους καλλιτέχνες. Γιατί δίνει μεγάλο βήμα σε άτομα που δε θα το είχαν υπό άλλες συνθήκες, τη στιγμή που ο πολιτισμός καταστρέφεται, με αφορμή την πανδημία» -Third Eye Bizarre.
-«Για την ποιότητα της δουλειάς των καλλιτεχνών και των ομάδων που συμμετέχουν» -Ελισσαίος Βλάχος.
Του Νεκρού Αδερφού, Ελλάδα | Εύη Σαρμή
-«Γιατί θέλετε να παρακολουθήσετε ένα Φεστιβάλ με καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των τεχνών σε ένα από τα πιο όμορφα θέατρα της πόλης» -Εύη Σαρμή.
Lust Call
Ανδρόγυνο-μια στερεοτυπική φάρσα από κουρασμένες λέξεις, Ελλάδα | Life After Death Theatre Company
-«Γιατί έχει πράσινο που σε κάνει να ξεχνάς πως είσαι στην Αθήνα, έχει ρέμα με γάργαρο νερό που μπορείς να κάνεις μια αναζωογονητική βουτιά, η είσοδος είναι δωρεάν οπότε αποκλείεται να φωνάξεις “τα λεφτά μου πίσω” και, κυρίως, μπορείς να προλάβεις να δεις θέατρο πριν την επόμενη καραντίνα» -LifeAfterDeath (LaD) Theatre Company.
The flight from feeling, Ελλάδα | Πωλίνα Ευαγγέλου
-«Η πραγματικότητα αλλάζει διαρκώς. Για να μπορέσεις να την εκφράζεις, τα μέσα έκφρασης πρέπει να αλλάζουν συνεχώς. Ένα Φεστιβάλ που έχει να προτείνει πολλούς και διαφορετικούς τρόπους έκφρασης, αγκαλιάζοντας το έργο του κάθε καλλιτέχνη και την ανάγκη μας για επικοινωνία» -Πωλίνα Ευαγγέλου.
-«Γιατί πρόκειται για μια διοργάνωση από την οποία είναι δύσκολο να μη φύγει κανείς με χαμόγελο! Το τοπίο, οι άνθρωποι που το πλαισιώνουν και οι καλλιτεχνικές δράσεις που το απαρτίζουν κάνουν το κοινό που το επισκέπτεται να επιστρέφει κάθε χρονιά σε αυτό!» -Μαρία Θρασυβουλίδη.
Φτου ξελευθερία! Για όλους; | Ν. Κατή, Δ. Μιτσιάλη, Δ. Σκέμπη
-«Ακούγοντας για πρώτη φορά για το Our Festival, πριν από κάποια χρόνια, αυτό που προκάλεσε ευχάριστα την έκπληξή μας είναι ο τρόπος που έχει οργανωθεί, στηθεί και δομηθεί αυτό το Φεστιβάλ. Κάτι που αποτυπώνεται απόλυτα και στον τίτλο που συνοδεύει το όνομά του. Πρόκειται για μια Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών. Κάθε λέξη από αυτές τις τρεις αποτελεί έναν ξεχωριστό λόγο για να έρθει κάποιος/α στο Φεστιβάλ. Πρώτος λόγος, για να συναντηθεί με όσους/ες άλλους/ες έχουν την ίδια επιθυμία-ανάγκη-προσδοκία για καλλιτεχνικές συναντήσεις και αλληλεπιδράσεις. Η συνάντηση στο Φεστιβάλ αποτελεί έναν ανοικτό δρόμο για καλλιτεχνικό διάλογο και ανταλλαγή ιδεών. Ένας δεύτερος λόγος για να έρθει κάποιος/α στο Φεστιβάλ αφορά στην αλληλεγγύη με την οποία δημιουργήθηκε και πραγματώνεται .Συμμετέχοντας κάποιος είτε ως θεατής είτε ως καλλιτέχνης σε αυτό το Φεστιβάλ έχει ήδη κάνει μια επιλογή. Έχει επιλέξει να γνωρίσει και να γίνει μέρος μιας ευρύτερης αλληλέγγυας κοινότητας. Σε μια εποχή που πλήττεται από ατομικιστικές διαθέσεις, η αλληλεγγύη είναι επιλογή και τρόπος καθημερινής δράσης. Τρίτος λόγος για να έρθει κάποιος/α στο Φεστιβάλ είναι αυτή η σχέση με τις τέχνες και τους/τις καλλιτέχνες/ιδες. Ειδικά μετά από μια χρονιά σαν αυτήν που πέρασε, που ο πολιτισμός επλήγη, παραγκωνίστηκε και δεν στηρίχθηκε καθόλου, για όλους/ες εμάς είναι σημαντικό με την παρουσία μας να δηλώσουμε ότι η τέχνη δεν είναι πολυτέλεια, δεν είναι περιττή. Αντίθετα, είναι αναγκαία, είναι απαραίτητη, είναι χώρος για προβληματισμό και έκφραση ιδεών, είναι τρόπος και επιλογή ύπαρξης μέσα σε μια κοινωνία» -Ομάδα του «Φτου Ξελευθερία! Για όλους;».
Κοίτα, Ανθρωπάκο, Ελλάδα | A(r)CT | Σωματικό θέατρο / Χορογραφία – Σκηνοθεσία: Ελένη Παπαϊωάννου
-«Για να εξερευνήσει, να αφουγκραστεί και να αλληλεπιδράσει. Για να ζήσει μια εμπειρία μέσα από την τέχνη, μέσα από τη μουσική, τον χορό, το θέατρο. Για να χαθεί για λίγο σε ένα κόσμο διαφορετικό αλλά και ίδιο» -Ελένη Παπαϊωάννου.
Αποθυμιά, Ελλάδα |
ΠάρΩδοι
-«Για την καθολική προσβασιμότητα των παραστάσεων. Και φυσικά τη μουσική! Αυτή που ακούγεται μέσα από νότες, ιστορίες, θροΐσματα φύλλων, συνομιλίες γρύλων. Και αυτή που δεν ακούγεται, αλλά ηχεί. Και είναι εξίσου θεραπευτική» -Ομάδα ΠάΡωδοι.
-«Για το υπέροχο περιβάλλον της Ρεματιάς, για την ομάδα που διοργανώνει το Φεστιβάλ που αποτελείται από άτομα που έχουν προϋπάρξει σε προηγούμενες χρονιές του Φεστιβάλ ως καλλιτέχνες και επιμένουν να είναι εκεί. Για την τόλμη τού να αλλάζεις θέση και να μένεις σταθερά κάπου, για την ίδια την ιδέα της συνάντησης αλληλέγγυων καλλιτεχνών -Χριστίνα Στουραΐτη.
Χρήστος Θάνος
-«Γιατί είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρεθούν στο ίδιο σημείο, την ίδια στιγμή, τόσοι πολλοί σημαντικοί άνθρωποι» -Χρήστος Θάνος.
Γιώργος Σ. Κουλουβάρης