comparemela.com


Páčil sa vám článok?
Múzeum dopravy v Bratislave otvorilo v utorok minútou ticha za obete výstavu Pád lietadla v Bratislave na Zlatých pieskoch. Pripomína najtragickejšiu leteckú nehodu v histórii Československa spred 45 rokov.  
Jedna z najväčších leteckých katastrof v histórii Československa sa odohrala 28. júla 1976, keď po páde lietadla Iľjušin IL-18 v Bratislave zahynulo 76 zo 79 osôb na palube. Výstava prezentuje zachované torzá z lietadla, ktoré mali byť podľa dobových svedectiev dávno zničené, objavila a vytiahla ich minulý rok z dna jazera partia potápačov a leteckých nadšencov. "Postupne vylovili niekoľko desiatok trosiek, ich výstavou sme si chceli pripomenúť tragickú udalosť a vyslať odkaz pozostalým a záchranárom, že nikdy na nich nezabudneme," povedal Púchovský, organizátor výstavy a autor knihy o nehode lietadla s názvom Katastrofa letu 001 na Zlatých pieskoch.

Related Keywords

Bratislava ,Bratislavsky Kraj ,Slovak Republic ,Czech Republic ,France ,French ,Czechoslovakia ,James Kotian ,James Kotian Museum Transporta Bratislava ,Visitors Museum ,A Museum Transport News ,A Museum Transport Source ,Museum Transport News ,Museum Transport Source ,Kotian Museum Transport ,Plane Crash ,Ambassador Czech Republic ,Kotian Part ,Dated Trinity ,ஸ்லோவாக் குடியரசு ,செக் குடியரசு ,பிரான்ஸ் ,பிரஞ்சு ,பார்வையாளர்கள் அருங்காட்சியகம் ,விமானம் செயலிழப்பு ,

© 2024 Vimarsana

comparemela.com © 2020. All Rights Reserved.