comparemela.com

Latest Breaking News On - மிகுவல் அன்றேல் - Page 1 : comparemela.com

Nytt gripande av oppositionell i Nicaragua

En tidigare diplomat och numera oppositionell politiker har gripits i Nicaragua – den senaste i en lång rad av regeringskritiker som frihetsberövats inför landets presidentval senare i år.

Oppositionsallians stoppas i Nicaragua

Ortega redo för fjärde mandatperiod

Ortega redo för fjärde mandatperiod Av:  Foto: Miguel Andres/AP/TT 75-årige Ortega, som anklagas för ett alltmer auktoritärt styre, har suttit vid makten sedan 2007. Under de senaste två månaderna har över 30 oppositionspolitiker gripits, därav sju presidentaspiranter. Valet i det centralamerikanska landet är planerat till den 7 november. Under måndagen införde EU sanktioner mot vicepresident Murillo samt sju andra personer. En son till president Ortega finns också med på listan, som nu omfattar 14 nicaraguaner i ledande ställning. Bestraffningen innebär att de inte får resa i EU-området, att deras eventuella tillgångar fryses och att de inte får göra affärer med personer och företag inom EU. Sanktionerna motiveras med att personerna i fråga ”är ansvariga för brott mot mänskliga rättigheter i Nicaragua och/eller har underminerat demokratin och rättsstaten”.

Nicaraguas talman: Ortega mot fjärde period

Nicaraguas talman: Ortega mot fjärde period Av:  Foto: Miguel Andres/AP/TT Nicaraguas hårt kritiserade president Daniel Ortega kommer att kandidera till en fjärde presidentperiod i höstens val. Beskedet gavs på måndagen av den 75-årige Ortegas allierade, talmannen för Nicaraguas parlament Gustavo Porras , till den statliga televisionen. Gustavo Porras förutspår att Ortegas seger i det centralamerikanska landet blir ”odiskutabel”. Möjligen kan en seger bli ”odiskutabel” eftersom Ortega låtit fängsla en stor del av oppositionen. Den internationella kritiken mot den gamle vänsterledaren och marxisten har varit hård efter att 26 oppositionella politiker gripits i landet sedan i början av juni.

© 2024 Vimarsana

vimarsana © 2020. All Rights Reserved.