comparemela.com

Latest Breaking News On - காணொளி ஸ்டுடியோ - Page 1 : comparemela.com

Americké rozvědky před rychlým kolapsem afghánské armády varovaly. Vůdci Talibanu se postupně představí světu

Uprchlý afghánský prezident Ašraf Ghaní je s rodinou ve Spojených arabských emirátech, sdělilo podle agentur tamní ministerstvo zahraničí. Nejméně tři lidé byli zabiti a více než desítka dalších utrpěla zranění při středeční demonstraci proti Talibanu ve východoafghánském městě Dželálábád. List The New York Times se pozastavil nad tím, proč se Washington zdál být nepřipravený na pád afghánské vlády, když tajné služby před tímto vývojem už dříve varovaly. Vůdci Talibanu se chtějí postupně představit světu. Z kábulského letiště pokračuje evakuace lidí, do níž je zapojen i třetí evakuační speciál české armády.

V chaosu na kábulském letišti zahynulo několik lidí. Taliban ve městě vybírá zbraně od civilistů

Letiště v afghánském Kábulu je opět v provozu. Příletům letadel několik hodin bránily davy Afghánců na přistávací ploše, které se snažily za každou cenu opustit zem. Otevření letiště na tiskové konferenci oznámil mluvčí Pentagonu John Kirby. V Praze ráno přistálo první letadlo, které přivezlo 46 Čechů a místní spolupracovníky. Radikální islamististické hnutí Taliban, které přebírá vládu nad Afghánistánem, uvedlo, že nechce být izolováno a přeje si udržovat vztahy s mezinárodním společenstvím.

Jižní Itálie je v plamenech, nedaleko Říma evakuovali desítky lidí. V Řecku se situace stabilizovala

Jižní Itálie je v plamenech, nedaleko Říma evakuovali desítky lidí. V Řecku se situace stabilizovala
ct24.ceskatelevize.cz - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from ct24.ceskatelevize.cz Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Taliban dobyl další tři provinční střediska. Biden stažení vojsk nelituje

Radikální islamistické hnutí Taliban dobylo v Afghánistánu další tři provinční střediska, z hlavních měst 34 afghánských provincií jich tak ovládá už devět. Na letišti v Kunduzu, metropoli stejnojmenné provincie, se podle agentury AFP ráno vzdaly talibanským oddílům stovky vládních vojáků a policistů. Podle analytika Metropolitní univerzity Praha Břetislava Turečka může být rychlý postup islamistů pro někoho překvapivý, reálně ale jde jen o důsledek dlouhodobého nezvládnutí situace afghánskou vládou.

„Cítím hněv, nic jiného." Rozzlobení Řekové vyšli do ulic kvůli ohnivé katastrofě — ČT24 — Česká televize

Kvůli přetrvávajícím požárům v Řecku vyšli lidé do ulic. Vládě vyčítali nezvládnutí situace a nedostatečnou pomoc. A přestože se do hašení zapojilo přes dvacet států včetně Česka, oheň se stále nedaří dostat pod kontrolu. Plameny spálily za posledních deset dnů přes padesát tisíc hektarů porostu, celkově už však přes sedmdesát a tisíce obyvatel kvůli nim musely opustit své domovy. Řecký premiér se za situaci omluvil a slíbil finanční pomoc.

© 2024 Vimarsana

vimarsana © 2020. All Rights Reserved.