comparemela.com

Latest Breaking News On - Český statistický úřad - Page 1 : comparemela.com

Česká ekonomika vzrostla o 8,1 procenta Pomohlo jí rozvolnění pandemických opatření

Předchozí odhad z konce srpna uváděl meziroční nárůst hrubého domácího produktu o 8,2 procenta.

Česko se vzpamatovalo z covidu Ekonomika přidala, HDP vzrostl o víc než 8 procent

Česká ekonomika ve druhém čtvrtletí podle zpřesněného údaje Českého statistického úřadu (ČSÚ) proti stejnému loňskému období stoupla o 8,1 procenta a mezičtvrtletně o jedno procento. Předchozí odhad z konce srpna uváděl meziroční nárůst hrubého domácího produktu o 8,2 procenta, mezičtvrtletní výsledek zůstal beze změny.

Lidé s duševní poruchou jsou nedobrovolně sami Odbornice o studu i rezignaci tisíce Čechů

I Češi s duševní poruchou nebo fyzickým handicapem touží nalézt lásku a celoživotního partnera. Bohužel jsou často kvůli stigmatu ze své nemoci plni strachu a studu, jak zmiňují experti. Mnoho zcela zdravých Čechů se navíc může nemocným stranit, mnohdy jen z neznalosti toho, co vlastně duševní nebo fyzická porucha obnáší. Důležité je i to, jak nemocného vnímá okolí a jaké mu dopřává prostředí. Zaškatulkování mu totiž v hledání partnera nepomáhá. 

Sklizeň obilí letos klesne o 4 procenta, máku se naopak sklidí nejvíce za 10 let

Zemědělci by letos měli sklidit v Česku 6,995 milionu tun základních obilovin, o čtyři procenta méně než loni. Úroda řepky by pak měla meziročně klesnout o 13,3 procenta na 1,079 milionu tun. Vyplynulo to z druhého odhadu Českého statistického úřadu, který ho dnes zveřejnil na svém webu. Prvotní červnový odhad byl pesimističtější, předpokládal u sklizně obilí proti loňsku zhruba sedmiprocentní pokles a u řepky pokles o 14 procent.

© 2024 Vimarsana

vimarsana © 2020. All Rights Reserved.