comparemela.com

Latest Breaking News On - Youth interview for - Page 1 : comparemela.com

»Razlogov za protest je veliko, vsak dan se porodi nov«

»Razlogov za protest je veliko, vsak dan se porodi nov« Tone Stojko, fotograf, v obsežnem pogovoru za posebno poletno številko MLADINA INTERVJU o svobodi, protestih in nastanku nekaterih njegovih znanih fotografij, recimo tiste iz leta 1988 ob aretaciji Janeza Janše, pripoveduje pa tudi zgodbo o tem, kako je slikal Alfreda Hitchcocka in Johna Lennona © Borut Krajnc Tone Stojko je kronist slovenske pomladi, osamosvajanja, boja za svobodo. Je tudi kronist protestov, ki so se zadnja desetletja zgodili v Sloveniji, kronist ljudi, njihove želje po večji pravičnosti in svobodi. Kjer je protest, je tudi on, kjer se dogaja revolucija, prav tako, med ljudmi, z njimi, skupaj z njihovimi željami in upi. O vsem tem poroča knjiga, zlata monografija Naša jeza je brezmejna: demonstracije 1968–2020, ki je s sodelovanjem Muzeja novejše zgodovine izšla pri Mladinski knjigi. Kako povedno: knjiga se začne z daljnimi protesti študentov, ki so se upirali še v socialističnem sistem

Ljubljana
Slovenia-general
Slovenia
Slovenian
Damir-avdic
John-lennon-krajnc
John-lennon
Renata-salecl
Gregor-golobi
John-jansa
Daisy-potr
Goran-vojnovic

»Če je oblast pravična in dela v dobro ljudi, ji bodo ljudje sledili, sicer pač ne«

»Če je oblast pravična in dela v dobro ljudi, ji bodo ljudje sledili, sicer pač ne« Za posebno poletno številko MLADINA INTERVJU je spregovorila tudi Renata Salecl, filozofinja, ki pravi, da svet lahko vidimo v grobih obrisih – skozi velike konflikte, ekscese, kričanja in tragedije, ali pa smo pozorni na njegove nianse Renata Salecl © Borut Krajnc Tako na življenje gleda Renata Salecl, filozofinja ali psihoanalitičarka po specializaciji, v pogovoru za posebno poletno številko MLADINA INTERVJU. Vprašanje, ki si ga zastavlja, je dejansko tako očitno, da ga skorajda ne vidimo. Da, imamo epidemijo, ki je tudi njo zadnje leto zaposlovala. Ampak zakaj v času, ko se je mogoče res o vsem informirat, ko so kvalitetne informacije na dosegu tipkovnice, zakaj ravno sedaj vse več ljudi – celo držav – raje izbere nevednost? Zakaj si raje lažemo, zanikamo, si delamo utvare? To je nek takšen detajl, tudi fenomen nove sorte.

United-kingdom
Slovenia
Renata-salecl
Damir-avdic
Gregor-golobi
Daisy-potr
Goran-vojnovic
Boris-johnson
Youth-interview
New-variety
Renata-salecl-within

Golobič: »Upajmo, da se bodo nove generacije izognile pastem, v katere smo padli mi«

Golobič: »Upajmo, da se bodo nove generacije izognile pastem, v katere smo padli mi« Za posebno poletno številko MLADINA INTERVJU je (po daljšem premisleku, saj ne daje veliko intervjujev) spregovoril tudi Gregor Golobič, nekdanji politik in filozof Gregor Golobič © Uroš Abram Nekdanji generalni sekretar LDS in predsednik stranke Zares, tudi minister v Pahorjevi vladi, ne daje veliko intervjujev. Za Mladino je spregovoril po daljšem premisleku. Pravi, da v politiko ni več aktivno vmešan, a ne more nehati razmišljati politično, ne more nehati razmišljati o tem, kaj se dogaja z našo družbo. Gregor Golobič, človek, ki naj bi stal za vsem, kar se dogaja v slovenski politiki, če ni tako, pa je to le dokaz več, da ima v rokah vse, se demonizacije naveličano otepa.

Slovenia
Slovenian
Renata-salecl
Damir-avdic
Gregor-golobi
Daisy-potr
Goran-vojnovic
Youth-interview
Abram-the-former-secretary-general
For-youth
Youth-interview-for

© 2024 Vimarsana

vimarsana © 2020. All Rights Reserved.