comparemela.com

Latest Breaking News On - Meat of mine - Page 1 : comparemela.com

Türkiye bor ihracatında dünya lideri - Son Dakika Haberleri

Türkiye bor ihracatında dünya lideri - Son Dakika Haberleri
trthaber.com - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from trthaber.com Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Türkiye 2020 de küresel bor talebinin yüzde 57 sini karşıladı

Türkiye 2020 de küresel bor talebinin yüzde 57 sini karşıladı
dogruhaber.com.tr - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from dogruhaber.com.tr Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Bor ürünlerinin satışından milyar dolar gelecek

Bor ürünlerinin satışından milyar dolar gelecek 19.07.2021 - 03:33 | Türkiye Gazetesi A+ Bakan Dönmez “Küresel bor pazarında savunma, tarım, seramik, deterjan ve diğer ürünlerin tamamını üreten Türkiye, bu yıl satışlarda milyar doları yakalayacak” dedi. CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ Dünya bor rezervinin yüzde 73’üne sahip Türkiye, yıllardır bu minerali katma değeri yüksek ürünlere çevirerek kazanç elde ediyor. Ülke, rafine bor ihracatında bu yıl rekora koşuyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, Millî Enerji Politikası çerçevesinde madenlerin katma değeri yüksek ürünlere çevrilerek ihraç edildiğini söyledi.

Bordan 1 milyar dolar

Bordan 1 milyar dolar Bor madeni zengini olan Türkiye ihracatı her geçen yıl artırıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, pek çok sektörde geniş kullanım alanı olan bordan 2021 yılında 1 milyar dolarlık ihracat geliri hedeflediklerini söyledi. Türkiye nin dünya bor pazarındaki payı da yüzde 62 seviyesine ulaştı 19 Temmuz 2021 07:11 Türkiye, bor mineralini katma değeri yüksek ürünlere çevirerek rafine bor ihracatında bu yıl rekora koşuyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2021 için 1 milyar dolarlık ihracat geliri elde etmeyi hedefliyoruz dedi. Enerji Bakanı Dönmez, bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada Türkiye nin madencilik sektörünün temel taşlarından olan Eti Maden in dünyadaki bor rezervlerinin yüzde 73 ü ve bor üretim kapasitesinin ise yaklaşık yüzde 48 ine sahip olduğunu belirtti.

© 2024 Vimarsana

vimarsana © 2020. All Rights Reserved.