comparemela.com

Latest Breaking News On - Letiště - Page 1 : comparemela.com

USA důrazně varují před dalším útokem u letiště v Kábulu, vyzývají k okamžitému opuštění oblasti

Americké velvyslanectví v Afghánistánu varovalo občany USA, že má k dispozici důvěryhodné informace o hrozbě dalšího teroristického útoku u letiště v Kábulu, a důrazně jim proto doporučilo, aby tuto oblast okamžitě opustili. Agentura Reuters s odvoláním na nejmenovaného západního činitele uvedla, že na letišti je nyní asi tisícovka civilistů, kteří ještě čekají na leteckou evakuaci.

Nicol Gee: Mariňačka zemřela při atentátu, dojemné foto před smrtí

Sebevražedný útok zabil minimálně 169 Afghánců a 13 amerických vojáků. K atentátu se přihlásil Islámský stát (IS). Mezi mrtvými vojáky byla také teprve třiadvacetiletá Nicole Geeová.

Pád letadla v Mostě: Zahynul otec a jeho nezletilý syn!

Ve velké rodinné neštěstí se proměnil páteční vyhlídkový let z letiště Braňany. Malé letadlo havarovalo a jeho posádka zahynula. Neštěstí je o to tragičtější, že oběťmi se měl stát táta a jeho nezletilý syn.

Afghánistán: Mocnosti zastavují evakuace. „Nedostali jsme všechny pryč," kají se Britové

Francie v pátek večer ukončila evakuační lety z Afghánistánu, který ovládlo radikální islamistické hnutí Tálibán. Na kábulském letišti už nebyly zajištěny bezpečnostní podmínky pro letecký most. Ze stejného důvodu velvyslanectví Spojených států vyzvalo americké občany, aby na letiště necestovali. Ti, kteří jsou u bran letiště, mají okamžitě odejít. Evakuace civilistů v průběhu soboty ukončí i Velká Británie, která přiznala, že všechny zájemce se jí nepodařilo dostat pryč.

USA v Afghánistánu zřejmě zabily plánovače IS. Po Francii ukončí evakuace i Británie

Spojené státy na východě Afghánistánu s pomocí dronu podnikly útok na údajného „plánovače“ organizace Islámský stát (IS). Podle agentury DPA jde o reakci na teroristický útok, při němž ve čtvrtek u kábulského letiště přišlo o život nejméně 169 Afghánců a 13 amerických vojáků. Cíl byl podle prvních údajů zabit, informoval Pentagon. Prohlášení neuvádí, zda se cíl přímo podílel na čtvrtečním útoku u bran letiště. Francie ukončila evakuace z Afghánistánu, stejný krok oznámila i Velká Británie. Američané se nemají zdržovat u letiště.

© 2024 Vimarsana

vimarsana © 2020. All Rights Reserved.