Public-health
Arjen-paramaribo-one
Secretary-ramadhin

Suriname verliest ook tweede duel op Gold Cup en is uitgeschakeld

Voor Suriname zit de Gold Cup er na de groepsfase op. De ploeg van bondscoach Dean Gorré verloor na Jamaica (2-0) ook van Costa Rica (2-1). Een plek in de knock-outfase van het toernooi is daarom uitgesloten. Suriname had tegen Costa Rica een overwinning nodig om serieus in de race te blijven om een plek in de volgende ronde. Het team, met Warner Hahn, Ridgeciano Haps, Kelvin Leerdam, Ryan Donk en Diego Biseswar in de basis, kwam zes minuten na rust nog wel op voorsprong: Gleofilo Vlijter schoot raak na een goede voorzet van Damil Dankerlui. De vreugde was echter van korte duur. Costa Rica draaide de achterstand in no-time om naar een voorsprong. Twee goals van Joel Campbell en Celso Borges, binnen een minuut, zorgden voor de voorsprong voor Costa Rica. Francisco Calvo kreeg in de slotfase nog een rode kaart, maar Suriname wist de man-meer-situatie niet te benutten. Invaller Ivenzo Comvalius was nog wel dichtbij de gelijkmaker, maar hij zag zijn inzet tegen de paal uiteenspat