comparemela.com

Latest Breaking News On - Cyprus in the matter - Page 1 : comparemela.com

Türkiye Dışişleri: "BM Güvenlik Konseyi Kıbrıs meselesinde gerçekleri görmemekte ısrar ediyor"

Türkiye Dışişleri: BM Güvenlik Konseyi Kıbrıs meselesinde gerçekleri görmemekte ısrar ediyor Türkiye Dışişleri Bakanlığı, BM Güvenlik Konseyi’nin Maraş açılımını kınayan ve karardan geri adım atılması çağrısında bulunan Başkanlık açıklaması ve çeşitli ülkelerin yaptığı açıklamaların “Ada’daki gerçeklerle bağdaşmadığını ve asılsız iddialara dayandığını” belirterek, bunları reddettiklerini bildirdi. KKTC 24 Temmuz 2021 Cumartesi 06:14 Türkiye Dışişleri Bakanlığı da Maraş açılımı ile ilgili BM Güvenlik Konseyi tarafından yapılan Başkanlık açıklamasını reddettiğini bildirdi.

Türkiye Dışişleri: "BM Güvenlik Konseyi Kıbrıs meselesinde gerçekleri görmemekte ısrar ediyor"

Türkiye Dışişleri: "BM Güvenlik Konseyi Kıbrıs meselesinde gerçekleri görmemekte ısrar ediyor"
detaykibris.com - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from detaykibris.com Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Türkiye'den BM Güvenlik Konseyi'ne 'Kapalı Maraş' tepkisi

Türkiye'den BM Güvenlik Konseyi'ne 'Kapalı Maraş' tepkisi
kibrispostasi.com - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from kibrispostasi.com Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.

Noktalar - İstediğiniz kadar endişelenebilirsiniz!..

    Avrupa Birliği endişeli, AB’yi yeni terk eden İngiltere endişeli, hâl böyle olunca ağababaları ABD geri durur mu, o da fazlasıyla endişeli… Batı hep böyle ikiyüzlülük içinde, on yıllardır endişelerini beyan ediyor. Ancak tuhaf bir durum var; 1963’ten 1974’e kadar, Rum terör örgütü EOKA, Ada daki Türklerin kanlarını oluk oluk akıtırken, Batı mahfilinde hiç de endişelenme durumu yoktu! Ama şimdi, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar; Maraş Bölgesinin yüzde 3,5 kadarının yeniden turizm işletmesine açılacağını ilan edince, malum adreslerden peş peşe endişe açıklamaları sökün etti. AB Dışilişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, bu kararın Maraş’ın statüsünü değiştirmeye yönelik tek taraflı ve kabul edilemez bir karar olduğunu söyledi. Borrell’i İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab takip etti. O da Maraş’ın açılmasıyla ilgili karardan derin endişe duyduklarını se

Noktalar - Kıbrıs Meselesinde dönüm noktası…

  “ortak devletti”. Lakin bu devlet ancak üç yıl ayakta kalabildi…  1963’te Rum tarafı, güç kullanarak Türkleri bahse konu ‘ortak devletten’ resmen tasfiye etti. Ve devamında da, Türklere karşı korkunç bir baskı ve zulüm dönemi başladı.  Bu baskı ve zulüm 1974 yılında, Makarios’u deviren Nikos Sampson darbesine kadar devam etti. Darbe ile birlikte, Kıbrıs adasının geleceği ve Türklerin durumu çok daha büyük bir tehdidin altına girmiş oldu.  Zira hedef Enosis planını hayata geçirmek yani Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamaktı. Türkiye 

© 2024 Vimarsana

vimarsana © 2020. All Rights Reserved.