Co-președintele USR-PLUS, Dacian Cioloș susține că partidul din care face parte ar putea să iasă de la guvernare, în cazul în care partenerii de coaliție nu înțeleg să accelereze reformele asumate în campanie electorală.
În același timp, acesta a mai subliniat faptul că USR PLUS nu poate accepta un statut de „juniori la guvernare”. „Noi am intrat la guvernare ca sa guvernam, iar a guverna înseamnă să ne asumăm reformele”, a spus Cioloș.
„În ce ne privește, politic suntem gata să ne asumăm tot ce am promis. Noi n-am făcut promisiuni degaba, nu acceptăm statut de juniori la guvernare, trebie să livrăm ceea ce ne-am asumat în campania electorală”, a spus Cioloș.
Cele trei valuri ale pandemiei și crizele politice Coaliția de guvernare stă să explodeze odată cu valul patru
jurnalul.ro - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from jurnalul.ro Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.
Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: Coaliția continuă discuțiile Astăzi nu am depășit blocajul
ziar.com - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from ziar.com Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.
Cum pregătesc partidele de „dreapta alegerile interne din toamnă PNL se bate cu el însuși USR-PLUS a pus tunurile pe UDMR
jurnalul.ro - get the latest breaking news, showbiz & celebrity photos, sport news & rumours, viral videos and top stories from jurnalul.ro Daily Mail and Mail on Sunday newspapers.
Raport CE privind statul de drept in Romania: Decizia CCR privind Sectia speciala pentru magistrati „ridica ingrijorari serioase”
Comisia Europeană critică România în ultimul Raport privind statul de drept, după decizia Curții Constituționale din 8 Iunie, prin care a confirmat legalitatea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), în contradicție cu ce stabilise Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Raportul Comisiei mai pune în discuție necesitatea amendamentelor la Codul penal, dar și starea presei și procesele împotriva jurnaliștilor de investigație.
Decizia CCR din 8 Iunie, prin care stabilește că înființarea Secției speciale pentru magistrați este legală, „ridică îngrijorări serioase, pentru că pune la îndoială principiul întîietății legii comunitare”, se arată în deschiderea raportului. Curtea de Justiție a UE a dat o decizie pe 18 Mai, prin care arată că înființarea SIIJ nu are justificări obiective �