Liderii G7 se pun de acord asupra unei abordări mai dure faţă de China 13 Iun 2021 - 15:30
Grupul G7, al celor mai industrializate şapte state, a convenit duminică, în ultima zi a summitului din Cornwall, sudul Angliei, asupra unei abordări mai dure în relaţia cu China, transmite dpa.
În pasajul respectiv al declaraţiei finale, al cărei proiect a fost consultat de dpa, puterile din G7 se angajează să combată practicile comerciale incorecte ale Chinei, problemele acesteia în materie de drepturi ale omului şi reprimarea opoziţiei din Hong Kong.
În acelaşi timp, declaraţia evidenţiază un interes comun în ce priveşte cooperarea cu China în provocări globale cum sunt lupta împotriva schimbărilor climatice şi protejarea biodiversităţii.
Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat duminică organizarea unei loterii având drept miză câştigarea unui autoturism pentru a încuraja astfel cetăţenii capitalei Rusiei să se vaccineze împotriva.
Nuclearelectrica anunţă că oprirea reactorului 2 al centralei de la Cernavodă se extinde, pentru remedierea unor probleme la sistemul electric.SN Nuclearelectrica SA anunţă extinderea duratei programului de.
Toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde din punct de vedere al infectărilor cu noul coronavirus, cea mai mare incidenţă la mia de locuitori fiind în judeţele Prahova - 0,25 şi în.
Vaccinarea cu AstraZeneca ar trebui evitată şi la persoanele de peste 60 de ani Hepta
Ţările ar trebui să evite de asemenea administrarea vaccinului anti-COVID-19 de la AstraZeneca la persoanele de peste 60 de ani, a declarat duminică Marco Cavaleri, coordonatorul strategiei pentru vaccinuri din cadrul Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), pe fondul temerilor legate de apariţia unor cazuri rare de tromboze şi în condiţiile în care tot mai multe vaccinuri devin disponibile în lupta împotriva noului coronavirus, relatează Reuters.
Agenţia Europeană pentru Medicamente consideră serul de la AstraZeneca sigur pentru toate grupele de vârstă. Cu toate acestea, mai multe state membre ale Uniunii Europene au stopat administrarea vaccinului pentru persoanele sub o anumită vârstă, de obicei cuprinsă între 50 şi 65 de ani, limitând utilizarea sa la populaţia mai în vârstă, din cauza apariţiei unor cazuri rare, însă