comparemela.com

Card image cap


Смерть білоруса Шишова може бути спецоперацією ФСБ
У Bellingcat допускають, що смерть глави Білоруського дому в Україні (БДУ) Віталія Шишова може бути операцією Федеральної служби безпеки Росії. За даними журналіста-розслідувача Христо Грозєва, в Києві зараз перебувають співробітники спецслужби.
Грозєв підкреслив, що співробітники ФСБ якимось чином інтегрувалися в опозиційні білоруські групи на території України.
"Поки в Україні спостерігається вакуум влади і управління країною порушено, її просто потоком нашпиговують інсургенти, ефесбешники і тому подібним, ні на секунду не сумніваюся. Це питання не навіть особисто моєї безпеки, а безпеки країни», - додав він.
На доказ цієї версії і публікація Злого одесита:
"В справі про загибель, буквально протягом лічених годин після публікації замітки про знайдене тіло Шишова, така собі пані Катерина Сергацкова повідомила про те, що скоро видасть на-гора матеріал з подробицями вбивства Віталія Шишова. До речі, особливо сподобалося, як вона на російський манер написала Білорусія, а не як правильно - Білорусь. Професійний журналіст... Цікаво, а Молдова у неї Молдавія, "на" Україні і "в" Донбасі теж в ходу?" - пише автор блогу.
Катерина Сергацкова натякнула на причетність до смерті Шишова... націоналістичних угруповань.
"Дивно, що не ІДІЛ, адже до того як Катерині її московські куратори поміняли методичку, у неї Україна була розсадником ІДІЛ, а тепер виходить часто-густо націоналісти і нацисти. Що поробиш, тренди змінюються. Якщо у справі Шишова заметушилася така вже давня зашкварка як Сергацкова, то це може означати лише одне - ниточки вбивства Шишова ведуть за поребрик. Сама ж його загибель може бути черговою гібридною операцією, не тільки щодо усунення незручного активіста, але і через це вбивство розіграють "ИПСО" з дискредитації України. І неугодного усунули, і Україну зараз почнуть поливати добірною "конспірологією", ну а Катя в цьому допоможе. Як і завжди. Не здивуюся якщо за цей матеріал її номінують на чергову премію «Честь професії» в номінації «Найкраща аналітика» або «Конструктивна журналістика», - додає автор.
Довідка з української Вікіпедії:
Катерина Сергацкова народилася в Росії, у квітні 2015 року отримала українське громадянство.
З 2014 року є членом організації, а з лютого 2021 року також входить до правління інтернет-видання hromadske.ua. З березня 2017 року Сергацкова є співзасновницею та власницею інтернет-видання Zaborona.com, одна публікація котрого була визнана Незалежною медійною радою маніпуляційною та з необґрунтованими звинуваченнями.
Наприкінці липня 2020 року Сергацкова виїхала з України до однієї з країн Європейського союзу, стверджуючи, що після публікації її контроверсійної статті про нібито «зв'язки представників фактчекінгової організації StopFake з українськими неонацистами» у виданні «Заборона», вона отримала погрози життю її та її родини; представники StopFake відкинули ці звинувачення та повідомили про збільшення інформаційних атак Росії на членів команди проєкту.
Тим часом український
журналіст і громадський діяч Ростислав Мартинюк звернув увагу на активність пасажирського автотранспортного сполучення Російської Федерації з Україною:
"Вчора у заторі поблизу Києва спостеріг рейсовий автобус, на якому табличка "Москва - Каменец-Подольский". Уявив собі втомлених далеким переїздом людей: із столиці країни-агресора - до мальовничого українського райцентру.
Не знаю чи існують зараз прямі рейси "Москва-Бершадь" чи "Москва-Нагуєвичі", але те, що подібними автобусами до Києва може дістатися ціла бригада убивць білоруса Віталія Шишова, цілком вірогідно. Ну і виїхати назад до Москви виконавці ритуального повішення можуть зворотнім рейсом - з того ж таки райцентра "Каменец-Подольский". Без проблем.
Ясно, що навіть строгий візовий режим не перешкодив здійснити замах на Скрипалів у Британії. Але створювати аж такий комфорт для русскіх в Україні - безвізом і СОТНЯМИ легально зареєстрованих пасажирських рейсів у Московщину - це якось по справжньому (не по-шишовськи) суїцидально.
Між иншим, у тому ж корку стояв ще один автобус - "Гомель-Київ". Пасажири там були вочевидь не такі втомлені як із далекої Москви, але теж складалися із потенційного "обмінного фонду" Путіна та його ж вірогідних "посильних". Про наплив в Україну офіцерів спецслужб КГБ і ФСБ легальними каналами попереджав перед загибеллю і сам Шишов".
08:10 | 4.08.2021 р.
SVOBODA.FM

Related Keywords

Moscow , Moskva , Russia , Kiev , Ukraine General , Ukraine , Belarus , Donbass , Moldova , Kyiv , Kyyiv , Misto , Ukrainian , Catherine Serhatskova , Rostislav Martyniuk , N Federation , European Union , Death Belarus , Territory Ukraine , Catherine Her Moscow , Ukrainian Wikipedia , Independent Board , Meantime Ukrainian , Moscow Kamenets Podol , மாஸ்கோ , மோசிக்குவா , ரஷ்யா , கியெவ் , உக்ரைன் , பெலாரஸ் , மோல்டோவா , க்யிவ் , மிஸ்டோ , உக்ரேனிய , ஐரோப்பிய தொழிற்சங்கம் , உக்ரேனிய விக்கிபீடியா , சுயாதீனமான பலகை ,

© 2024 Vimarsana

comparemela.com © 2020. All Rights Reserved.