comparemela.com


مرداد ۰۲, ۱۴۰۰
اصغر فرهادی: مایلم به جای عکس من، سخنان مادر خوزستانی در شهر نصب شود
اصغر فرهادی، کارگردان و برنده چند جایزه جشنواره کن، در واکنش به حوادث اخیر خوزستان نوشت که میل قلبی‌اش آن است که به جای عکس او، جملات دردمندانه «آن مادر خوزستانی» در گوشه‌گوشه شهر نصب شود.
آقای فرهادی در پیامی که شامگاه جمعه، اول مرداد، با عنوان «گوش کن!» در صفحه‌اش در اینستاگرام خطاب به «همکاران» خود منتشر کرد نوشته است، با توجه به این که «فریاد اعتراض‌های به‌حق مردم به‌ستوه‌آمده از ظلم، هم‌چون تمام این سال‌ها با بازداشت و گلوله پاسخ داده می‌شود و بیش از پیش آنان را از یافتن گوشی شنوا ناامید می‌کند»، او مایل است که به جای بیلبورد فیلم جدید او، «جملات دردمندانه آن مادر خوزستانی در گوشه‌گوشه شهر نصب شود؛ شاید این مظلومیت لحظه‌ای چشم‌های خواب‌زده را به عمق رنج این دوران باز کند».
در روزهای گذشته انتشار گسترده صدای یک زن خوزستانی که می‌گوید «مظاهرات سلمیه است،... ما آب و زمین‌مان را می‌خواهیم» بازتاب‌ گسترده‌ای در رسانه‌های اجتماعی یافت و بسیاری از حامیان این اعتراض‌ها برای تایید بر مسالمت‌آمیز بودن این حرکت‌های مردمی، به گفته‌های این شهروند اشاره داشته‌اند.
اشاره این کارگردان سینما به سخنان این زن است.
شهرداری تهران پس از کسب جایزه بزرگ جشنواره کن برای فیلم «قهرمان» اثر اصغر فرهادی بیلبورهایی را با عکس او در نقاط مختلف شهر نصب کرده است.
به‌ دنبال بحران کم‌آبی در بسیاری از مناطق ایران از جمله خوزستان که دسترسی به آب آشامیدنی را برای شهروندان با دشواری‌های زیادی همراه کرده، همچنین وضعیت کشاورزی و دامداری و در کل معیشت خانوارهای این مناطق را با خطرات جدی مواجه کرده، شهرهای مختلف استان خوزستان در هفته گذشته شاهد اعتراض‌های مردمی بوده است.
این اعتراض‌های شبانه ابتدا از شهرهای شرقی خوزستان آغاز و در ادامه به سایر شهرها و حتی استان‌ها کشیده شد.
منابع غیر رسمی و مردمی تاکنون کشته شدن دست‌کم هشت نفر و زخمی شدن و بازداشت تعدادی از شهروندان را گزارش داده‌اند.
بر اساس اعلام رسمی رسانه‌های حکومتی تاکنون چهار معترض و یک مامور نیروی انتظامی کشته شده‌اند.
حضور اصغر فرهادی در جشنواره کن امسال با حاشیه‌های بسیاری همراه بود، از جمله انتقادها از این کارگردان این بود که چرا با وجود همزمانی حضور او در این جشنواره و آغاز اعتراض‌های مردمی در خوزستان، او در سخنان خود به این وقایع اشاره نکرده است.
حمایت پنج زندانی سیاسی از معترضان در خوزستان: این «آیینه تمام‌نمای ایران» پس از چهار دهه است
پنج زندانی سیاسی محبوس در زندان رجایی‌شهر کرج در نامه‌ای ضمن محکوم کردن سرکوب اعتراض‌‌ مردمی در خوزستان مشکلات کشور را ناشی از «نظام مافیایی و سراسر فاسدی» دانستند که هیچ قانونی را به‌ رسمیت نمی‌شناسد.
این نامه که روز شنبه، ۲ مرداد، در سایت حقوق بشری هرانا منتشر شده به امضای حسن صادقی، سعید اقبالی، مطلب احمدیان، سعید ماسوری و محمدعلی (پیروز) منصوری رسیده است.
این زندانیان سیاسی در نامه خود وضعیت خوزستان پس از چهار دهه را «آیینه تمام‌نمای ایران» توصیف کرده و می‌گویند: «بی‌آبی و بی‌برقی، بیکاری، فقر، گرانی، بحران مسکن و واکسن، نه علت مشکلات که خود معلول علت بزرگتری» به نام نظام جمهوری اسلامی است که «برای بقا و حفظ خود، کمترین حقی برای مردم و حاکمیت مردمی قائل نیست».
در ادامه این نامه آمده است که ایرانیان در سراسر کشور و جهان، «هموطنان خوزستانی، عرب و بختیاری‌ را که جاده‌های سرکوب را می‌بندند و آتش اعتراض افروخته‌اند را در مقابل سرکوبگرانی که آب را هم مثل گلوله، در ماشین‌های آب‌پاش و تنها در سرکوب مردم به کار می‌گیرند، تنها نگذاشته و به هر شیوه‌ای در حمایت از آنها درآمدند».
به دنبال بحران کم‌آبی در بسیاری از مناطق ایران از جمله خوزستان که دسترسی به آب آشامیدنی را برای شهروندان با دشواری‌های زیادی همراه کرده، همچنین وضعیت کشاورزی و دامداری و در کل معیشت خانوارهای این مناطق را با خطرات جدی مواجه کرده، شهرهای مختلف استان خوزستان در هفته گذشته شاهد اعتراض‌های مردمی بوده است.
این اعتراض‌های شبانه ابتدا از شهرهای شرقی خوزستان آغاز و در ادامه به سایر شهرها و حتی استان‌ها کشیده شد.
منابع غیر رسمی و مردمی تاکنون کشته شدن دست‌کم هشت نفر و زخمی شدن و بازداشت تعدادی از شهروندان را گزارش داده‌، اما رسانه‌های حکومتی تنها کشته شدن چهار معترض و یک مامور نیروی انتظامی را تایید کرده‌اند.
در روزهای گذشته، طیف گسترده‌ای از شخصیت‌ها، نهادها، گروه‌ها و جریان‌های سیاسی، هنری و فرهنگی در داخل و خارج از ایران در پیام‌ها و بیانیه‌هایی، سرکوب اعتراض‌های خوزستان و به گلوله بستن معترضان را محکوم کرده‌اند.
کرونا در ایران؛ افزایش دوباره آمار قربانیان، تزریق تنها ده میلیون دُز واکسن تاکنون
وزارت بهداشت ایران روز شنبه، ۲ مرداد، از جان باختن ۲۵۹ نفر و شناسایی بیش از ۱۸ هزار بیمار جدید طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
به این ترتیب مجموع کل جان‌باختگان کرونا در کشور تاکنون به ۸۸ هزار و ۵۳۲ نفر و شمار کل مبتلایان به سه میلیون و ۶۶۴ هزار و ۲۸۶ نفر رسیده است.
این آمارها در حالی اعلام می‌شود که سازمان نظام پزشکی ایران، تعداد واقعی قربانیان کرونا در ایران را ۳ تا ۴ برابر آمار رسمی برآورد کرده است.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت ایران تاکنون ۷ میلیون و ۶۵۴ هزار و ۶۱۲ نفر دُز اول واکسن کرونا و دو میلیون و ۳۷۲ هزار و ۱۶ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۱۰ میلیون و ۲۶ هزار و ۶۲۸ دُز رسید.
ایران حدود ۸۳ میلیون نفر جمعیت دارد و برای واکسیناسیون جمعیت کل کشور به ۱۶۰ میلیون دُز و برای واکسیناسیون گروه‌های در معرض خطر حداقل به ۱۲۰ میلیون دُز واکسن نیاز است.
مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر روز شنبه با اشاره به واردات آخرین بخش از واکسن از سوی این سازمان در هفته جاری گفت که تعهدات واردات ۱۰ میلیون دُز واکسن این سازمان به اتمام خواهد رسید.
‌همزمان با خیز دوباره کرونا در ایران موسوم به «موج پنجم» و افزایش روزانه شمار مبتلایان و جان‌باختگان در هفته‌های گذشته، انتقادهای بسیاری از روند کُند واکسیناسیون در کشور مطرح شده است.
مسئولان جمهوری اسلامی از جمله وزیر بهداشت و حسن روحانی، رئیس‌ جمهور، طی ماه‌های گذشته با وعده تولید واکسن داخلی و واردات بیشتر درباره افزایش سرعت روند واکسیناسیون وعده داده‌اند.
با این حال ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت ایران، شامگاه سه‌شنبه، ۳۰ تیر، اذعان کرد که دولت ایران نتوانست به وعده‌های خود درباره واکسیناسیون کرونا عمل کند.
زالی: وضعیت کرونا در تهران «وخیم» است
فرمانده ستاد کرونای تهران با اشاره به بستری هشت هزار بیمار مبتلا به کرونا در پایتخت، وضعیت این بیماری را در تهران «وخیم» اعلام کرد.
علیرضا زالی روز شنبه، دوم مرداد، همچنین به خبرگزاری ایلنا گفت که آمار مراجعان سرپایی در تهران بیش از ۲۰ هزار نفر است و این نگرانی وجود دارد که در هفته‌های آینده آمار بستری در تهران کاهش پیدا نکند.
آقای زالی همچنین برای دومین بار در طول هفته گذشته گفت که فرایند واکسیناسیون در تهران ۱۰ تا ۱۴ روز عقب‌تر از برنامه است، اما درباره واکسیناسیون در پایتخت به آماری اشاره نکرد.
آقای زالی روز ۲۷ ماه تیر نیز با انتقاد از روند واکسیناسیون در تهران گفته بود که از جمعیت ۱۴.۸ میلیون نفری استان تهران، تنها ۴۸۰ هزار نفر هر دو دُز واکسن را دریافت کرده‌اند که «این عدد مطلوب نیست و باید به سرعت شتاب پیدا کند».
ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت نیز شامگاه سه‌شنبه، ۳۰ تیر، اذعان کرده بود که دولت نتوانسته به وعده‌های خود درباره واکسیناسیون کرونا عمل کند و از مردم عذرخواهی کرده بود.
مسئولان جمهوری اسلامی از جمله وزیر بهداشت و حسن روحانی، رئیس‌ جمهور، طی ماه‌های گذشته بارها یا وعده تولید واکسن داخلی داده‌اند یا از واردات برخی واکسن‌های غیرایرانی خبر داده‌اند.
با این حال انتقادها به عدم واردات واکسن از زمانی آغاز شد که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، اعلام کرد واردات واکسن‌های آمریکایی و بریتانیایی ممنوع است.
در این فاصله شمار گسترده‌ای از کشورها با استفاده از انواع واکسن‌ها موفق به کنترل نسبی شیوع ویروس کرونا در کشور خود شدند، اما ایران همچنان با موج‌ تازه‌ای از شیوع گسترده ویروس کرونا مواجه است.
محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران هفته گذشته گفته بود که آمار فوتی‌های ناشی از بیماری کرونا در تهران به بالای ۱۰۰ نفر در روز رسیده است که با توجه به آمارهای رسمی این رقم حدود نیمی از کل جان‌باختگان کرونا در کشور است.
سازمان گزارشگران بدون مرز سانسور اطلاع‌رسانی مستقل از سوی حکومت ایران را محکوم کرد
با تداوم اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف خوزستان و اختلال یا قطع کامل اینترنت در این استان، سازمان گزارشگران بدون مرز «سانسور اطلاع‌رسانی مستقل از سوی جمهوری اسلامی ایران» را محکوم کرد.
این نهاد بین‌المللی که مقر آن در پاریس است روز جمعه یکم مرداد ماه در توییتی نوشت: «در حالی‌که اعتراض‌های گسترده مردمی به ناکارایی مدیریت بحران آب در خوزستان ادامه دارد، اینترنت در بسیاری از شهرهای استان مختل و یا قطع شده است.»
در همین رابطه، سازمان عفو بین‌الملل نیز در همین روز با انتشار بیانیه‌ای از حکومت ایران خواست به اختلال و قطعی کامل اینترنت در خوزستان پایان دهد.
به دنبال بحران کم‌آبی در بسیاری از مناطق ایران از جمله خوزستان که دسترسی به آب آشامیدنی را برای شهروندان با دشواری‌های زیادی همراه کرده، همچنین وضعیت کشاورزی و دامداری و در کل معیشت خانوارهای این مناطق را با خطرات جدی مواجه کرده، شهرهای مختلف استان خوزستان در ۹ روز گذشته شاهد اعتراض‌های مردمی بوده است.
تاکنون شخصیت‌ها و نهادهای حقوق بشری، سیاسی و فرهنگی داخلی و بین‌المللی بسیاری عملکرد نیروهای نظامی و امنیتی علیه معترضان در خوزستان را محکوم کرده‌ و خواستار رسیدگی به خواست معترضان در خصوص مشکلات کم‌آبی در این استان شده‌اند.
با استفاده از توییتر و وب‌سایت رادیو فردا/ آ.ت/ س.ن
وزیر خارجه آمریکا به هند و کویت سفر می‌کند
وزارت خارجه آمریکا روز جمعه اعلام کرد که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه این کشور روز چهارم مرداد به هند سفر خواهد می کند و در بازگشت از این سفر سه روزه به کویت می‌رود و با مقامات ارشد آن کشور دیدار و مذاکره خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، هند از نظر مهار سیاست‌های تعرضی چین در آسیا برای واشینگتن متحد مهمی تلقی می‌شود.
همزمان با دیدار آقای بلینکن از هند، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا نیز به آسیای جنوب شرقی سفر خواهد کرد.
وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه در دهلی با نارندرا مودی، نخست وزیر و وزیر خارجه هند دیدار خواهد کرد.
وزارت خارجه آمریکا در بیانیه خود خاطر نشان کرد که علاوه بر مسایل امنیتی که بر منافع ملی دو کشور تاثیر می‌گذارد، آقای بلینکن در مورد گرمایش زمین و واکنش به همه‌گیری ویروس کرونا با مقامات هندی گفت‌وگو خواهد کرد.
کارشناسان می‌گویند به احتمال فراوان محور اصلی مذاکرات در دهلی اقدامات گروه موسوم به «کواد» شامل آمریکا، هند، استرالیا و ژاپن برای مقابله با بلندپروازی‌های چین در منطقه خواهد بود.
در جلسه قبلی مقامات این گروه در ماه مارس قرار شد صنایع واکسن‌سازی هند تا پایان سال ۲۰۲۲ حداقل دو میلیارد دوز واکسن کرونا برای کشورهای منطقه تهیه کنند، ولی در پی شیوع گسترده ویروس در هند طی ماه‌های اخیر دولت نارندرا مودی صادرات واکسن را متوقف کرده است.
دولت آمریکا در واکنش به این وضعیت کمک‌های پزشکی به هند را افزایش داده و قرار است تا پایان ماه اوت بین ۳ تا ۴ میلیون دوز دیگر واکسن به آن کشور ارسال کند.
آقای بلینکن روز جمعه در مصاحبه‌ای با شبکه خبری «ان بی‌سی» گفت هند در مقابله با همه‌گیری ویروس نقش حیاتی دارد و اظهار امیدواری کرد که با کاهش بحران کرونا در آن کشور به یکی از تولید کنندگان اصلی واکسن در جهان بدل شود.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ ش.ر/س.ن
افزایش «۷۰ درصدی» قیمت خوراکی‌ها نسبت به تیر پارسال
مرکز آمار ایران در تازه‌ترین گزارش ماهانه خود از افزایش ۵۹.۶ درصدی قیمت خوراکی‌ها در تیرماه سال جاری نسبت به ماه مشابه پارسال خبر داده است.
مرکز آمار از چند هفته پیش دسترسی کاربران اینترنتی خارج از کشور به داده‌های خود را مسدود کرده، اما خبرگزاری ایسنا تنها بخش گزارش کلی این نهاد رسمی را پوشش داده که مدعی است تورم نقطه‌ای (افزایش قیمت‌ها در تیرماه نسبت به ماه مشابه ۱۳۹۹) ۴۳.۶ درصد بوده است.
بدین ترتیب افزایش قیمت خوراکی‌‌ها نسبت به افزایش قیمت دیگر حوزه‌ها، از جمله خدمات، مسکن و غیره بسیار بالاتر بوده است.
تورم سالانه (۱۲ ماه منتهی به تیر امسال نسبت به دور مشابه پارسال) نیز به ۴۴.۲ درصد رسیده است.
تورم سالانه خردادماه امسال بنابر روایت مرکز آمار به ۴۳ درصد رسیده بود که بالاترین رقم طی ۲۶ سال گذشته است. بنابراین تورم تیر ماه حتی بالاتر از خرداد ماه بوده است.
نرخ تورم سالانه برای خانوارهای شهری و روستایی به ترتیب ٤٣.٧ درصد و ٤٧.٣ درصد است، بدین ترتیب افزایش قیمت‌ها در روستاها بیشتر از شهرها بوده است.
بر اساس ارزیابی صندوق بین‌المللی پول، ایران در سال ۹۹ پس از ونزوئلا، زیمبابوه، سودان، سورینام و لبنان بیشترین نرخ تورم را در جهان داشته است و امسال نیز وضعیت کشور بدتر خواهد شد.
با استفاده از گزارش‌های مرکز آمار و رادیو فردا؛ د.خ/س.ن

Related Keywords

Iraq ,United States ,Baghdad ,Russia ,Washington ,America ,Fouad Hussein ,A Fouad Hussein ,A Joe Biden ,Wendy Sherman ,Anthony ,Iraq Her ,Secretary State ,State Iraq ,Joe Biden ,இராக் ,ஒன்றுபட்டது மாநிலங்களில் ,பாக்தாத் ,ரஷ்யா ,வாஷிங்டன் ,அமெரிக்கா ,ஃபவுட் ஹுசைன் ,வெண்டி ஷெர்மன் ,அந்தோணி ,இராக் அவள் ,செயலாளர் நிலை ,ஓஹோ பிடென் ,

© 2024 Vimarsana

comparemela.com © 2020. All Rights Reserved.