comparemela.com


Çeşme, dünya sakız üretiminde yerini almak istiyor
İzmir’in Çeşme ilçesinde sakız üretimin arttırılması amacıyla hazırlanan “Çeşme’den Sakız Damlıyor” projesi kapsamında bu yıl üçüncü kez sakız ağaçlarının hasada hazırlık töreni gerçekleştirildi. Sakız ağaçlarına ilk çiziği atan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Sakız Adası’nın 10 katı potansiyele sahibiz. Dünya sakız üretiminde yerimizi alacağız” dedi.
İzmir’in turistik ilçesi Çeşme’de 40 yıl aradan sonra geçtiğimiz yıllarda tekrar başlayan sakız üretimi, ekonomiye güç kazandırıyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen damla sakızı ağaçlarının hasada hazırlık töreni Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın ağaçları çizmesiyle başladı. Sakızın öneminden bahseden Başkan Oran, “Damla sakızı insan sağlığı açısından olduğu kadar, ülkemizin ekonomik girdisi açısından da büyük öneme sahip. Sakız ağaçlarının korunması, çoğaltılması, gerekli aşılamalarla verimliliğin artırılması çalışmalarımız da bu çerçevede bizim için çok önemli. Sakız bizim için stratejik değeri yüksek bir ürün. Yunanistan’ın Sakız Adası’nda sadece 150 kilometrekarelik bir alanda, Çeşme Yarımadası’nda ise 250 kilometrekarenin her alanında yetişiyor. Sakız Adası’nın 10 katı potansiyele sahibiz. Sakızın yaygınlaştırılması için tahsislerin bir an önce hayata geçmesi gerekiyor. Bugüne kadar 12 bin sakız fidanı yetiştirdik. Bu yıl 50 kilogram damla sakızı ve 4 litre sakız yağı ürettik. Özel sektörle birlikte şu anda iki ayrı üniversitenin farmakoloji bölümlerine, TÜBİTAK’a ‘Çeşme Sakızı’ ile katıldık” diye konuştu.

Related Keywords

Greece ,Izmir ,Turkey , ,Agricultural Services ,District Fountain ,Fountain Mayor The Rate ,Chairman Percentage ,Greece Gum On The Island ,Fountain The Peninsula ,Virus Local The Owner ,Beside To Be Continued ,Last Year ,From The Field At Table ,Our Area Hasan ,Producer New ,கிரீஸ் ,இஸ்மிர் ,வான்கோழி ,கடந்த ஆண்டு ,

© 2024 Vimarsana

comparemela.com © 2020. All Rights Reserved.