comparemela.com

Card image cap


ЗТМК. Фото: пресслужба ЗТМК
Компанія Tolexis Trading Limited (Кіпр), що входить в Group DF, спростовує заяву Фонду державного майна про повернення в державну власність ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат".
Про це йдеться в повідомленні Group DF, передають Українські Новини.
"
Фонд держмайна України поширив заяву про те, що Запорізький титано-магнієвий комбінат повертається у власність держави. Поширена ФДМУ інформація не відповідає дійсності", - йдеться в ньому.
За словами адвоката Tolexis Trading Limited Романа Чишинського, дане рішення ухвалив Господарський суд Запорізької області - суд першої інстанції.
Згідно із законодавством, рішення цього суду набуває чинності тільки в разі, якщо воно не буде оскаржене у відведений законодавством термін.
Чишинський зазначив, що Tolexis Trading вважає це рішення заангажованим і несправедливим і буде його оскаржувати.
"Ми вже довели в суді вищої інстанції, що всі аргументи, на які посилається Спеціалізована антикорупційна прокуратура і ФДМУ у справі ЗТМК - неправомірні. 28 січня 2021 Вищий антикорупційний суд повністю виправдав Володимира Сивака, якого звинувачували у скоєнні тих порушень, на які посилаються ФДМУ і спеціалізована антикорупційна прокуратура, підтвердивши відсутність цих порушень. З невідомих причин ФДМУ проігнорував це рішення. Як і цілу низку інших судових рішень не у свою користь", - зазначив Чишинський.
Він зазначив, що ФДМУ у справі ЗТМК систематично порушує українське законодавство, порушує законні права інвестора і маніпулює громадською думкою в питанні ЗТМК.
Як повідомляли Українські Новини, Tolexis Trading заявляє, що 24 травня 2021 року Центральна апеляційний господарський суд визнав незаконним призначення виконувачем обов'язків директора ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" Сергія Лубеннікова і звільнення Володимира Сивака з посади директора підприємства.
У квітні Tolexis Trading через суд захистила своє переважне право на покупку частки держави в ЗТМК в процесі приватизації.
Також Tolexis Trading оскаржить в суді наказ ФДМ про приватизацію ЗТМК.
ЗТМК - єдиний виробник губчастого титану в Україні. 51% підприємства належить державі, 49% - Group DF через компанію Tolexis Trading Limited.

Related Keywords

Cyprus , Ukraine , Ukrainian , , Fund State Property Ukraine , Stock State , Ukrainian News , Zaporozhye Region , January Top , Central Appeal Commercial , Director Ing , சைப்ரஸ் , உக்ரைன் , உக்ரேனிய , உக்ரேனிய செய்தி , ஜனவரி மேல் ,

© 2024 Vimarsana

comparemela.com © 2020. All Rights Reserved.