comparemela.com

Card image cap


1927’de ülke nüfusunun yarısı göçmendi
Osmanlı'dan alınan göç mirasının Cumhuriyet'le beraber devam ettiğini belirten Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, 1927'de yapılan ilk nüfus sayımına göre 13,5 milyon nüfusun yarısı Misak-ı Milli sınırları dışından gelenlerden oluştuğunu kaydetti.
DÜNYABÜLTENİ
F5Haber'e abone olun
Göç sosyolojisi üzerine önemli çalışmalara imza atan Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Türkiye’nin son 200 yıldır Kafkaslar’dan Kırım’a, Balkanlar’dan Ortadoğu’ya kadar her bölgeden göç aldığını vurguladı. Bu göçlerin büyük çoğunun hem Türk etnik grubundan, hem de kültür olarak Türk kabul edilenlerin yaptığı göçler olduğunu kaydeden Adıgüzel, “Türklüğe yakın olmaktan kasıt Müslüman olmaktır. Boşnaklar, Arnavutlar, Makedonlar, Çerkesler, Kırımlılar gibi etnik olarak Türk olup olmaması önemli değil, Müslüman oldukları için Osmanlı zamanında, daha sonra da Cumhuriyet döneminde Türkiye’ye kabul edildiler. Osmanlı’dan alınan göç mirası Cumhuriyet’le beraber devam etti” dedi.

Related Keywords

Qatar , Iraq , Iran , Sakarya Universitesi , Sakarya , Turkey , Macedonia , Albania , Syria , Russia , Soviets , Macedonians , Syrians , Albanian , , Pact National , Afghanistan Soviets Union , Sakarya Universitesi Communication Faculty Dean , From The Caucasus Decimation , Balkans The Middle East , Turkeys Formed Bier Country The Past , The Country Qatar , கத்தார் , இராக் , இரண் , சாகர்யா , வான்கோழி , மாசிடோனியா , அல்பேனியா , சிரியா , ரஷ்யா , அல்பேனிய ,

© 2024 Vimarsana

comparemela.com © 2020. All Rights Reserved.